diumenge, 28 d’octubre del 2012

CUPCAKES DE LLIMONA

L'altre dia vaig fer cupcakes de llimona prenent com a base una recepta que em va donar la Victora de Victoria's Cakes (Barcelona), i els vaig adornar amb crema de mantega també de llimona però colorejada de groc i de rosa, i unes papallones fetes de pasta de flors. Era la primera vegada que feia servir aquesta pasta i no em va acabar d'agradar el resultat, però suposo que, com tot, amb el temps, ho aniré dominant.
Us explico la recepta per uns 12 cupcakes i us ensenyo el resultat.
INGREDIENTS
Pels cupcakes
225 grams mantega a temperatura ambient
225 grams sucre
4 ous
225 grams farina (de la de "bizcochos" que ja té el llevat incorporat)
1 culleradeta d'essència de llimona
Per la crema de mantega ("frosting")
90 grams de mantega a temperatura ambient
160 grams de sucre llustre
1 cullerada de llet
1 culleradeta d'essència de llimona
colorant rosa i groc
ELABORACIÓ
Es bat la mantega i el sucre llustre, en una batedora elèctrica, fins que queda una crema. S'afegeixen els ous un a un i es continua batent (aquí sembla que la crema es talli però no patiu, només es que queda una mica líquida). Llavors incorporeu la farina, de cop (no cal passar-la pel sedàs) i l'essència de llimona, i es continua batent fins que queda tot integrat. Després, amb una cullera d'aquelles de gelats, omplo les càpsul·les de cupcakes i ho poso a coure al forn, a uns 180 graus, durant uns 15 minuts. Un cop fets els traieu del forn, i els deixeu refredar.
Mentre els cupcakes es refreden prepareu la crema de mantega, que més senzilla de preparar no pot ser. Es posa en un bol la mantega a temperatura ambien i el sucre i es bat, primer a poc a poc, i un cop el sucre comenci a integrar-se, a més velocitat. Llavors afegim la culleradeta d'essència i la cullerada de llet i s'acaba de batre fins que la barreja adopta un color més blanquinós (uns cinc minuts). Al final, afegim el colorant i ho barregem a mà fins aconseguir el color desitjat. Després poseu la crema de mantega en mànegues i feu la decoració amb la boca i de la manera que la imaginació us suggereixi en aquell moment.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada