dimarts, 6 de novembre del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA, CERVESA NEGRA I MASCARPONE

La primera recepta que he fet amb la KitchenAid és una de cupcakes, a priori una mica enrevessada, que vaig veure en una revista. Finalment -no sé si gràcies al meu nou instrumental- n'he fet una adaptació pròpia que no ha resultat tan complicada com semblava, i el resultat ha sigut original i saborós!

Ingredients per uns 20 cupcakes (de mida mitjana)

-250 grams de sucre moreno
-100 grams de mantega a temperatura ambient
-2 ous
-150 grams de farina (de la que ja porta llevat incorporat)
-Mitja culleradeta de llevat
-1 culleradeta de bicarbonat sòdic
-200 ml de cervesa negra
-50 grams de cacau

Preparació

Es posa el sucre i la mantega al batedor elèctric, i es barreja fins que en resulti una crema. Deixatem els ous i els afegim, poc a poc, a aquesta crema, sense deixar de batre.
A part, barregem la cervesa amb el cacau per un costat, i la farina, el llevat i el bicarbonat per l'altre, i anem afegint una mica de la barreja de cervesa i de la de farina, alternativament. Es continua batent fins que estigui tot ben incorporat. Queda una massa de consistència més líquida que la crema inicial.
Llavors ompliu les càpsules fins a una mica més de la meitat, i cap al forn entre 25 i 30 minuts  uns 190 graus.
Quan treieu els cupcakes veureu que tenen un color molt fosc.



Per això el recobriment de mascarpone, a més de ser molt adequat al paladar, dóna un contrast molt estètic. El formatge li podeu afegir amb una cullera, no cal mànega, perquè queda bé que sigui un recobriment irregular, i, com a toc final, només cal que hi tireu un polsim de cacau. Aquest és el resultat final. Bonic i per llepar-se els dits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada