diumenge, 11 de novembre del 2012

GALETES INFANTILS II (SOLS, LLUNES I ESTRELLES)

Aprofito aquesta entrada de galetes, per explicar-vos-en detalladament la recepta de la massa, que és molt senzilla i efectiva. Jo la vaig aprendre de la Victoria, de Victoria's Cakes. Són galetes de xocolata recobertes de glaça. Són molt impactants visualment i tenen una gran avantatge: es poden preparar amb antel·lació, ja que aguanten en bon estat (cruixents) fins a dues o tres setmanes.

Ingredients
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
300 grams de farina
50 grams de cacau
1 culleradeta d'essència de vainilla

Preparació
Es posa en el recipient del batedor elèctric la mantega i el sucre, i es bat fins que queda una crema. Llavors s'hi afegeix l'ou i es continua batent. Finalment s'hi incorpora la farina barrejada amb el cacau i l'essència de vainilla. Es barreja tot bé i s'acaba d'amasar, a mà, sobre una superfícis enfarinada. Penseu que la massa estarà llesta quan no s'enganxi als dits. Pot ser que, en acabar d'amassar-ho a ma, hàgiu d'afegir-hi una mica de farina. Finalment, feu dues parts de la massa resultants, i les emboliqueu amb paper film, i ho deixeu una estona a la nevera. En treure-la, paquet a paquet, l'estireu fins aconseguir una placa d'un gruix aproximat de 0,5 centímetres, i les talleu com vulgueu.
Després es col·loquen en una plata del forn, folrada de paper, i es couen, en opció reposteria, a 180 graus, durant uns 10 minuts. Penseu que el temps de cocció dependrà de la mida de les galetes. Per tant, si són petites vigileu que no se us cremin!
Un cop tretes del forn i refredades, les galetes es decoren amb la glaça (aquesta setmana miraré de fer una entrada que serveixi de tutorial per fer la glaça i fer-la servir de decoració). Si us les mengeu sense glaça, també están exquisides!
Aquestes són galetes celestials (sols, llunes i estrelles). Perquè us serveixi de referència, les estrelles i les llunes ja estaven cuites als 8 minuts, i, en canvi, els sols van necessitar entre 10 i 11 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada