dimecres, 12 de desembre del 2012

CUPCAKES DE TARONJA

Avui m'he llevat força aviat, per fer companyia a la meva filla gran que havia d'estudiar, i he decidit aprofitar el temps fent una mica d'esmorzar per portar a l'oficina. Buscant en "El libro de los Cupcakes" una recepta lleugera, n'he trobat una de cupcakes de taronja, que m'ha captivat, i que he acabat fent una mica pròpia afegint una decoració de crema de mantega amb gust a taronja i taronja confitada. El resultat és molt suau i genys empalagós! A més és la primera vegada que faig una recepta mesurant els ingredients en tasses (una de llet de mida mitjana), circumstància que em feia una mica de respecte, i estic contenta perquè no he tingut cap problema!



Ingredients (per uns 10 cupcakes mitjans)

Per la base del cupcake
6 cullerades de mantega a temperatura ambient (uns 120 grams)
1/2 tassa de sucre blanc
1 ou
2/3 de tassa de farina de blat amb llevat incorpora
1/4 de tassa de farina d'ametlla
el suc d'una taronja
la pell d'una taronja ratllada

Per la decoració (buttercream de taronja)
90 grams de mantega
160 grams de sucre llustre
3 cullerades de suc de taronja
trossets de taronja confitada

Preparació

En el batedor elèctric es barregen el sucre i la mantega fins aconseguir una crema, llavors s'hi afegeix l'ou (batut a mà una mica prèviament) a poc a poc, sense deixar de batre. Despés hi aboquem la farina de blat amb llevat incorporat i la d'ametlla prèviament tamitzades, i tot seguit el suc de taronja i la pell ratllada. Batem fins que tot quedi ben incorporat.
Repartim la massa en càpsul·les i les posem al forn, a uns 180ºC, durant 12-14 minuts.
Un cop trets i refredats, els cobrim amb una mica de crema de mantega i un trosset de taronja confitada (la crema de mantega l'haurem aconseguit batent, amb el globus del batedor elèctric, el sucre llustre, la mantega i el suc de taronja, a velocitat alta, durant 3-4 minuts).
Més ràpid i senzill quasi impossible!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada