diumenge, 2 de desembre del 2012

PASTÍS DE FRUITES DEL BOSC I XOCOLATA BLANCA

A l'entrada anterior ja us vaig explicar que aquest dissabte vaig tenir convidats a dinar, i que, per no complicar-me la vida, vaig decidir fer uns pastissets ràpids per postres. Aquest és el segon que vaig preparar i que, malgrat la xocolata blanca no sol agradar a tothom, va esdevenir l'estrella de la sobretaula.
INGREDIENTS
Per la base
125 grams de sucre
3 ous
125 de farina de la que porta llevat incoporat
una culleradeta d'essència de gerds
Pel farcit i cobertura
1 pot de melmelada de fruites del bosc
90 grams de mantega sense sal a temperatura ambien
160 grams de sucre llustre
1 culleradeta de llet
200 grams de xocolata blanca de cobertura
encenalls de xocolata blanca
glaça morada
trossets de pasta de maduixa confitada
PREPARACIÓ
En el batedor elèctric barregem el sucre i els ous fins que, més o menys, tripliquin el volum inicial. Hi afegim l'essència i acabem de batre. Llavors incorporem la farina, a mà, amb moviments de baix a dalt (sobretot, sobretot, no em cansaré de repetir-vos-ho, no circulars). Aboquem la barreja a un motlle rodó (de pam i mig de diàmetre) untat de mantega, i a coure al forn, uns 15-18 minuts, a 180ºC.
Un cop fred i desemmotllat, girem el pa de pessic (fent servir com a part de dalt el cul, perquè sempre queda més uniforme), obrim el pa de pessic per la meitat i untem una meitat amb melmelada de fruites del bosc, i l'altre amb la crema de mantega resultant de batre, durants uns cinc minuts, a velocitat alta, els 90 grams de mantega a temperatura ambient, els 160 grams de sucre llustre i la culleradeta de llet.
Juntem les dues parts i cobrim amb la xocolata blanca fosa al microones (vigileu perquè la xocolata blanca es fon abans que la negra, i de seguida es crema). Al voltant hi posem encenalls de xocolata blanca, per tapar la junta.
Un cop la xocolata presa, decorem amb glaça morada i trossets de pasta de maduixa confitada.
Mireu com va quedar d'original!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada