dilluns, 10 de desembre del 2012

CAKE POPS FLOR DE PASTÍS DE LLIMONA

Demà és l'aniversari de la professora de la Dinke, i com no podia ser d'una altra manera, em va fer un encàrrec. Volia regalar-li alguna cosa dolça original. Com que ho ha de portar a cole i, per tant, ha de ser una cosa "soferta", he decidit preparar-li uns cake pops (xupa-xup de pastís) de llimona amb forma de flor, i fer-ne un ram. La veritat és que ha quedat prou bonic! A més, com que ho he fet amb força calma (cosa estranya a la meva cuina), he pogut fer fotos d'alguns pasos per explicar-vos-ho millor. Aquí va la recepta.
INGREDIENTS
Pel pastís
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina amb llevat incorporat
2 cullerades de suc de llimona
5 o 6 gotes d'oli essencial de llimona
90 grams de mantega
160 grams de sucre llustre
1 cullerada de llet
5 o 6 gotes d'oli essencial de llimona
Per la cobertura
200 grams de xocolata blanca
200 grams de Candy Melts taronges
Glaça de color blanc i de color taronja
PREPARACIÓ
Primer hem de preparar un pa de pessic (com ja us he explicat altres vegades, hem de batre el sucre i els ous fins que tripliquin el volum inicial, llavors afegir el suc de llimona i l'oli essencial de llimona i acabar de batre; incorporar la farina, poc a poc, a mà, fent moviments amb una espàtula de silicona de baix a dalt; abocar la barreja en un motlle rodó, de pam i mig de diàmetre, untat de mantega; i, finalment, coure al forn a 180ºC durant uns 15 minuts). Un cop fred, cal que el "deconstruim", és a dir, l'esmicolem, primer a mà i després amb una trituradora elèctrica. Ha de quedar més o menys així:

Després hi afegim una crema de mantega, que haurem fet batent amb el batedor elèctric la mantega (a temperatura ambient), el sucre llustre, la cullerada de llet i les gotes d'oli essencial de llimona durant uns cinc minuts. Està llesta quan la mantega adopta un to més blanquinós. S'ha de barrejar molt bé, fins que quedi una pasta ben uniforme i compacta, que estirarem i aplanarem amb un corró. Ha de quedar una placa molt compacta d'un centímetre i mig de gruix aproximat, que partirem amb l'ajuda d'un tallador amb forma de flor.

                                      
Hem d'aconseguir floretes que anirem col·locant en una satafa que posarem a la nevera durant un parell d'hores mínim.


Després de tenir-les una bona estona a la nevera, les treiem i els hi col·loquem a cada una un palet, prèviament sucat en una mica de xocolata blanca desfeta.

Tornarem a posar la safata a la nevera durant uns minuts per tal que la xocolata quedi presa i el palet ben enganxat. Un cop el palet ben agafat arriba el torn de la cobertura. En aquesta ocasió he utilitzat xocolata blanca desfeta (sempre us dic que s'ha de vigilar molt perquè es crema ràpidament si la desfeu al microones) i també candy melts desfets (una espècie de cobertura americana, de textura similar a la xocolata pèro sense gust, de color taronja -n'hi ha de tots colors-, que és molt fàcil de desfer però més densa que la xocolata, i, per tant, per mi, més difícil de repartir).
Un cop recoberts els poc cakes, i seca la xocolata i els candy melts, els he fet el botó de la flor amb glaça de color taronja i blanc, i el ram ha quedat enllestir! Espero que li agradi a la profe de la Dinke!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada