dilluns, 14 de gener del 2013

BRAÇ DE GITANO DE MADUIXA I XOCOLATA

L'altre dia tenia un dinar amb els companys de despatx. Jo em vaig comprometre a fer les postres, així que, diumenge, de bon matí, i encara amb un ull mig tancat (perquè la nit abans havia tingut convidats), vaig posar-me a la cuina. De tot el que vaig preparar, aquest braç de gitano, que vaig anar inventant-me a mesura que l'anava fent, és el que més em va agradar, tan estèticament com al paladar! En Martí, un company advocat, que abans havia sigut cuiner professional, i a qui li va agradar especialment, l'ha batejat com a "tigretón", perquè diu que li evoca els pastissets industrials que menjàvem quan érem petits. Us asseguro, però, que está força més bo!
Ah! I us poso abans de la recepta la foto, perquè així us entrin ganes de preparar-lo abans fins i tot de saber que no té cap tipus de complicació procedimental!!!
 
 
 
INGREDIENTS
125 grams de farina
125 grams de sucre
2 cullerades de cacau en pols (cacau, no cola-cao)
3 ous
300 grams de maduixes
1 pot de melmelada de maduixa
mitja teula de xocolata de cobertura negra
 
PREPARACIÓ
En un batedor elèctric, es baten els ous i el sucre fins que tripliquin el volum. Llavors hi afegim, amb una espàtula, i movent de dalt a baix, la farina i el cacau prèviament barrejats i tamitzats. Quan tot estigui integrat, ho estenem en una safata de forn folrada amb paper untat lleugerament de mantega. cal fer una capa d'un centímetre de gruix aproximadament. Es cou al forn, a 170 graus, aproximadament uns 8-10 minuts. Un cop tret del forn, i encara calent, s'enrotlla la placa sobre si mateixa utilitzant el paper de forn de la safata, i es deixa refredar en aquesta situació.
Un cop fred, i amb molt de compte, l'estirem i untem la part de dins amb melmelada. Després hi repartim maduixa natural tallada a trossets petits, i tornem a enrotllar. El col·loquem a la plata en el que el servirem, i, per sobre, hi repartim la xocolata de cobertura que haurem desfet en el microones. Aquesta vegada, en compte d'abocar-li per sobre, l'he posada en una mànega i, amb una boca molt primeta (número 2), he anat fent fils per sobre, molts fils, fins que ha quedat com un enreixat. Ha quedat molt original. Per acabar la decoració, i he enganxat unes puntes de maduixa que havia reservat.
Que vagi de gust!!!!
 
 
 


 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada