divendres, 18 de gener del 2013

CUPCAKES DE PASTANAGA

Avui he hagut d'anar a Bcna per feina, i com que he acabat a quarts de dues, he decidit quedar-me a dinar (perquè si no sempre acabo saltant-me l'àpat). He anat a dinar a Victoria's Cakes, una petita cafeteria-pastisseria-obrador, on fan uns cupcakes boníssims. Amb la propietària he fet una parell de cursos a Gironacook, i és tota una artistassa. He provat un red velvet que estava espectacular (és una de les receptes que tinc pendent de provar). Després, he anat a agafar el tren de tornada, però, abans, he passat per una botiga que es diu "Gadgets Cuina", que està molt a prop de la provisional estació de Passeig de Gràcia, que és una bogeria. Hi ha de tot i més. Total, no hi he pogut estar més de 10 minuts perquè m'ho hagués quedat tot... Ja anireu veient, a les pròximes entrades, algunes de les cosetes que he adquirit...
Bé, com que avui estava inspirada, i tenia un convidat a sopar, en Gerard, un bon amic, he decidit provar els cupcakes de pastanaga (els famosos carrot cupcakes), una recepta molt original i molt gustosa, inspirada -només inspirada perquè he fet uns quants canvis- en la que he trobat a la revista-receptari Repostería para principiantes!!!



INGREDIENTS

Per la base (per uns 15 cupcakes mitjans)
150 grams de mantega
150 grams de sucre moreno
3 ous
150 de farina (de la "bizcochona")
Mitja culleradeta de llevat
85 grams de farina d'ametlla
una pela de taronja ratllada
150 grams de pastanaga ratllada

Pel glassejat
125 grams de formatge tipus Philadelphia
275 grams de sucre llustre
1 cullerada d'aigua freda
ametlla tipus crocant

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric barregem el sucre i la mantega. Un cop aconseguida una crema, afegim la resta d'ingredients (tot de cop, sense miraments), tret de la pastanaga. Barregem durant uns 3-4 minuts, fins que tot quedi integrat. Veureu que queda una mica grumollat. No patiu, és així. Per últim afegiu la
pastanaga ratllada, bé ratllada o triturada, jo l'he triturat amb el triturador elèctric, perquè quedés més fina. Un cop ben barrejada, repartiu la massa entre les càpsul·les i enforneu uns º8-20 minuts a 180 graus. No queden massa torrats de sobre, però heu de fer la prova de sempre per veure si són cuits: tocar-los per sobre i veure que la massa és flonja i retorna.
Mentre es refreden, prepareu el glassejat. En aquest cas no és un frosting de crema de mantega, sinó un glassejat senzill, que s'aconsegueix batent, en el batedor elèctric, amb l'accessori globus, durant 4 o 5 minuts el formatge (que haureu batut sol prèviament uns tres minuts), el sucre i l'aigua. El resultat és una glaça força densa, que haureu de repartir per sobre els cupcakes amb una cullera o una mànega sense boca. No quedarà enlairat sobre el cupcakes, sinó més aviat com una cobertura. Per damunt la glaça, jo hi he posat una mica d'ametlla tipus crocanti (la compro en bossetes al Mercadona, i està prou bona). Proveu-los perquè són senzill, ràpids i molt bons i originals de gust!
 
 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada