dissabte, 12 de gener del 2013

CUPCAKES DE PRÉSSEC

Fa uns quants dies vaig provar de fer cupcakes de préssec, i em van quedar fatal!!! Com que la recepta era de creació pròpia, vaig pensar que hauria de fer-ne moltes vegades, per retocar les quantitats, però per una vegada, i sense que serveixi de precedent, a la segona ha anat la vençuda, i ara ja us els puc ensenyar perquè m'han quedat força bé. La veritat és que he comptat amb la inestimable ajuda dels meus fiols, la Carla i en David, que han  vingut a casa a aprendre a fer cupcakes i han resultat ser uns aprenents de rebosteria d'allò més eficients.
 
INGREDIENTS
 
Pels cupcakes (per unes 24 unitats)
200 grams de sucre
120 ml d'oli d'oliva
2 ous grossos
315 grams de farina de blat
1 sobre de llevat Royal
240 ml de llet
tres mitjos préssecs en almíbar ben escorreguts i triturats

Pel frosting (buttercream o crema de mantega de préssec)
250 grams de mantega
325 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
2 cullerades (generoses) de melmelada de préssec
colorant taronja
flors de sucre i llaminadures ensucrades per decorar

Preparació
En un batedor elèctric, a velocitat baixa, es barreja el sucre i l'oli. Quan està ben integrat, s'hi afegeixen els ous un a un, i es barreja bé, llavors hi aboquem el puré de préssec i, finalment, la farina -prèviament barrejada amb el llevat i tamitzada- i la llet, ingredients aquests darrers que es va afegint, mica en mica, i de manera alternativa, fins a acabar-los.
Es reparteix la massa resultant en càpsul·les, que es posen al forn a coure, a 170 graus, durant uns 15 minuts.
Mentre es refreden, preparem la crema de mantega. Posem la mantega, el sucre i la llet i batem (amb el globus), primer a velocitat baixa -per evitar que el sucre glass s'escampi per tota la vostra cuina-, i després a velocitat forta durant uns 4 o 5 minuts. La mantega s'ha de tornar blanquinosa i cremosa. Per últim afegiu la melmelada i el colorant. Uns segons més de batre i ja la teniu preparada.
Poseu la crema de mantega en una mànega, amb la boca arrissada, i decoreu els cupcakes. Col.loqueu una flor o llaminadura ensucrada al capdamunt, per deixar-los encara més vistosos.
Són uns cupcakes molt suaus í, si us agrada el préssec, de ben segur que us en tornareu addictes!!!



 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada