dimecres, 23 de gener del 2013

CUPCAKES DE XOCOLATA I COCO

En el bloc ja havia penjat una recepta de cupcakes de coco (ingredient que m'agrada especialment), però em va semblar interessant provar una combinació que mai falla: la xocolata i el coco, una parella que, combinada en la proporció exacta, poden ser una menja celestial! I, efectivament, van quedar uns cupcakes saborosos i suaus a la vegada, molt adequats per unes postres!


Aquí teniu la recepta...

INGREDIENTS
Pels cupcakes (unes 12 unitats mitjanes)
115 grams mantega a temperatura ambient
220 grams de sucre blanc
3 ous
100 grams de farina de blat
80 grams de farina d'ametlla
120 ml llet
2 cullerades de cacau en pols
3 cullerades de coco ratllat
1 culleradeta de llevat tipus Royal

Pel frosting
90 grams de mantega a temperatura ambient
160 grams de sucre llustre
1 cullerada de llet
unes gotes d’aroma de coco
coco ratllat i trossets de coco per decorar

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric barregeu la mantega i el sucre, fins obtenir una crema. Sense deixar de batre hi afegiu els ous. Un cop tot ben integrat hi afegiu les farines, el llevat i el cacau (ingredients que prèviament haurem barrejat i tamitzat), i la llet. Finalment, un cop tots els ingredients ben incorporats, hi aboqueu el coco ratllat i feu una última batuda perquè quedi ben repartit. Repartiu la massa en les càpsules de paper i enforneu, a 180 graus, uns 14-15 minuts.
Quan els traieu del forn els deixeu ben refredar, i aprofiteu per prepara el frosting (una buttercream o crema de mantega de coco). Barregeu, amb el batedor, però amb l'accessori globus, la mantega, el sucre i la llet fins obtenir una crema blanquinosa, hi afegiu l'aroma i acabeu de batre. Amb aquesta crema, i amb l'ajuda d'una espàtula o ganivet, unteu la superfície dels cupcakes (com si d'una llesca de pa es tractés). Col·loqueu el coco ratllat en un bol i, un cop untats els cupcakes, els suqueu en el bol perquè el coco ratllat s'hi adhereixi (no es tracta de fer un frosting sobresortint, sinó un frosting tipus cobertura). Acabeu la decoració amb un trosset de coco dessecat al bell mig del cupcake. Aquests dolços són bonics i boníssim...que més es pot demanar!!!




Que aprofiti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada