dimecres, 16 de gener del 2013

CUPCAKES D'OREO

Estava convençuda que les oreos són les galetes més famoses del món, i, l'altre dia m'ho va confirmar el meu amic Víctor. En Víctor ha viatjat arreu del món en bicicleta. L'última travessía que ha fet ha sigut anar del seu poble, al costat de Sant Celoni, al Vietnam, en bici. Ha tardat vuit mesos, i ha fet rutes per cada un dels països pels que ha passat. És un crack! A més, li agraden molt les galetes i durant les seves odissees en menja sovint. Doncs bé, en Víctor em va confirmar que d'oreos se'n troben a tot arreu, de totes mides, i de diferents gustos, i que a la Xina hi ha pilons de galetes oreo d'imitació!!! Bé, com que les meves filles (i perquè negar-ho, també una miqueta jo) són fans d'aquestes internacionals galetes, vaig decidir fer cupcakes amb elles!
La recepta, la vaig adaptar de la del llibre Objetivo: Cupcake Perfecto de l'Alma Obregón. No és gaire complicada, i la veritat és que tenen molt de gust a oreo!

INGREDIENTS

Pels cupcakes (per unes 15 unitats)
115 grams de mantega
220 grams de sucre
2 ous
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat
150 ml de llet
10 galetes oreo
1 rajolí d'aroma de vainilla

Pel frosting (crema de formatge amb oreo)
120 grams de mantega
300 grams de sucre llustre
125 grams de formatge crema (tipus philadelphia)
1 cullerada de llet
10 galetes oreo
galetes oreo petites per decorar

PREPARACIÓ

En el batedor elèctric barregem la mantega i el sucre, fins que quedi una crema. Llavors afegim els ous un a un, fins que quedin ben incorporats. Després afegim la farina (en la que haurem barrejat el llevat) i la llet (on haurem dissolt l'aroma de vainilla), a poc a poc, alternant una i altra, mentre continuem batent a velocitat baixa. Per últim, a mà, amb l'ajuda d'una espàtula, afegim les 10 oreos, que haurem triturat prèviament.
Repartim la massa en les càpsul·les (omplint-les les 2/3 parts), i enfornem, a 180 graus, uns 20 minuts.
L'aspecte en treure'ls del forns ha de ser aquest:


Després preparem la crema de formatge, barrejant, en el batedor amb l'accessori globus, el sucre, la mantega i la llet a velocitat alta. Un cop obtinguda una mescla homogènia, afegim el formatge, i batem fins a obtenir una textura consistent però cremosa (tingueu en compte que aquest frosting de formatge té la particularitat que s'ha de conservar en fred). Col·loqueu la crema en una mànega amb boca llisa rodona, i decoreu els cupcakes (un cop siguin ben freds). Per acabar la decoració, claveu-hi una oreo petita. I ja està! OREO, OREO, OREO!!!

 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada