dijous, 17 de gener del 2013

GALETES DE CACAU, PANSES I TARONJA CONFITADA


En Marc, com ja feia dies que es veia a venir, ha acabat agafant una grip de cavall, d'aquelles que et deixa baldat, ofegat de mocadors de paper, i amb greus dificultats per respirar i parlar a la vegada. Aquest matí estava enfebrat, al llit, i he pensat de preparar-li alguna cosa abans de marxar a treballar, per si a mig matí li venia gana. Com que eren les 6 del matí, i havia d'anar depressa, i només podia comptar amb el que tenia al rebost, he acabat enfornant unes galetes de cacau, panses i taronja confitada, que al migdia m'ha dit que l'han aconseguit reconfortar una miqueta...objectiu aconseguit. Aquí us deixo la recepta per si també teniu a casa algun malaltó que necessiti de les vostres cures i atencions!

INGREDIENTS  (per unes 25 galetes)
225 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre moreno
2 ous
300 grams de farina
40 grams de cacau en pols
1 culleradeta de llevat
un rajolí d'aroma de vainilla
100 grams panses
1 rajolí de conyac (opcional)
50 grams de taronja confitada picada (o tallada molt petitona)
PREPARACIÓ
En un batedor elèctric barregem la mantega i el sucre moreno fins obtenir una crema. Llavors i incorporem els ous i continuem batent. Veure que queda una textura grumollada. No patiu, és normal. Després hi afegiu la farina (prèviament barrejada amb el llevat i el cacau). Finalment hi aboquem l'aroma de vainilla. Un cop tot ben incorporat, ja a mà, i amb l'ajuda d'una espàtula, hi afegiu les panses (que opcionalment podreu remullar prèviament amb una mica de conyac, i després assecar) i els trossets de taronja confitada. De la massa en feu boles i les repartiu en safates, que haureu recobert de paper de forn. Un cop a la safata, les aplaneu amb una cullera, perquè totes tinguin una forma similar. Com que aquesta massa s'enganxa una miqueta, jo he posat una miqueta de sucre a la cullera per poder aplanar-les còmodament. Al forn no creixen massa, o sigui que no cal que les separeu en excés.
Llavors les heu d'enformar, a uns 180 graus, durant 10 minuts. Les heu de treure del forn quan encara siguin toves, i deixar-les refredar damunt una reixa.



Quan estiguin fredes ja les podeu guardar. Recordeu que, on millor es conserven és en una llauna. Jo en faig servir una de galetes, força vella, però que té un valor sentimental especial, perquè és la que emprava la meva àvia per guardar la xocolata, al bufet del menjador, al seu pis de Sabadell. Així, cada vegada que l'empleno penso en ella!





Que aprofiti!!! I, si teniu gent en baixa forma per casa, que es millorin!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada