dimarts, 15 de gener del 2013

GALETES DE XOCOLATA I CACAUET

Quan era petita i mirava les pelis americanes (i sóc força cinèfila) sempre m'intrigava què era allò que posaven sempre als entrepans dels nens, la famosa "manteca de cacahuete". De gran es veu que la curiositat va minvar perquè malgrat fa anys que en veig al super, mai m'havia decidit a comprar-ne. Però avui, després d'haver vist a la revista-receptari "Repostería para principiantes", una recepta de galetes de xocolata i cacauet que no em podia estar de fer, he corregut al Bonpreu i me n'he agenciat una de la marca "Capitan Maní", importada directament dels USA.
 
 
I, ja en poder de l'ingredient secret, he obert el forn i no he parat fins que no he tingut una safata de boníssimes i molt originals galetes de xocolata i cacauet. ´
 
INGREDIENTS  (per unes 25 galetes)
225 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre moreno
2 ous
300 grams de farina
1 culleradeta de llevat
un rajolí d'aroma de vainilla
200 grams de virutes o cagallons de xocolata
2 cullerades de mantega de cacauet
150 grams de cacauets salats
 
PREPARACIÓ
En un batedor elèctric barregem la mantega i el sucre moreno fins obtenir una crema. Llavors i incorporem els ous i continuem batent. Veure que queda una textura grumollada. No patiu, és normal. Després hi afegiu la farina (prèviament barrejada amb el llevat), i la mantega de cacauet. Finalment l'aroma de vainilla. Un cop tot ben incoporat, ja a mà, i amb l'ajuda d'una espàtula, hi afegiu els cagallons de xocolata i els cacauets (jo he sigut generosa en aquest tema). De la massa en feu boles i les repartiu en safates, que haureu recobert de paper de forn. Un cop a la safata, les aplaneu amb una cullera, perquè totes tinguin una forma similar. No oblideu posar-les separades perquè al forn creixen.
 
 
Després les enforneu, durant uns 10 minuts, a 190 graus. Es fan ràpidament, o sigui que vigileu que no es torrin massa. Un cop cuites, les deixeu refredar, i les serviu acompanyades d'un got de llet. Estan brutals, i el contrast dolç-salat, impressionant!
 
 
 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada