dimecres, 30 de gener del 2013

MAGDALENES DE TARONJA I COCO

Que els nens arriben amb gana i no saps de donar-los per berenar... Que ve algú inesperat a casa i mentre els atens has de preparar alguna cosa de manduca per oferir-los... Que et ve de gust alguna cosa dolceta i no tens res al rebost... Doncs la recepta d'avui és la solució a totes aquestes situacions, perquè és ràpida, i es fa amb ingredients que, en aquesta època sempre trobes per casa (potser el coco ratllat és el menys comú, però, per contra, és el que és més prescindible). Jo les vaig fer ahir al vespre, d'una revolada, perquè les nenes les tinguessin per esmorzar avui al cole. És una recepta que he adaptat d'una que vaig trobar a una revista que es diu "Secretos de Cocina", però, després de fer-la, us puc ben dir que de secret no en guarden cap aquestes magdalenes amb gust d'horta valenciana. Espero que les proveu de fer, i en gaudiu com han fet els de casa!

INGREDIENTS (per unes 16 magdalenes mitjanes)
1 taronja
4 ous
250 grams de farina de blat
200 grams de sucre blanc
150 ml d'oli de girasol
1 culleradeta de llevat Royal
coco ratllat

PREPARACIÓ
Peleu la taronja, procurant que surti la pela ben primeta (només la part taronja). Acabeu de treure la part blanca intermitja, i tritureu la polpa (sense pinyols) i la pela primeta. Ha de quedar com un puré ben finet. Llavors afegiu en un recipient gros tots els ingredients restants, tret del coco, i ho barregeu bé, fent servir el batedor elèctric. La mescla resultant, l'aboqueu en els paperets de magdalenes o, com he fet jo, directament en petits motlles de silicona, de diferents formes, que prèviament he ruixat amb spray antiadherent (que es pot substituir per una miqueta de mantega u oli).


Per sobre de cada una hi afegiu mitja culleradeta de coco ratllat.


Per últim, enforneu a 180 graus, durant uns 25 minuts (per veure si estan cuites les toqueu i si la massa no s'enfonsa, i retorna en deixar de presionar, estan fetes!).
Mireu quin goig de magdalenes que resulten!!! I amb un gustet de taronja d'allò més refrescant!




BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada