dimarts, 29 de gener del 2013

MINICUPCAKES DE CACAUET

Dissabte tenia convidats, i volia preparar alguna cosa original. Eren els companys i amics de l'associació Etyops, de la que sóc secre, i vaig pensar que, després d'un matí d'assemblea, discutint i intentant trobar vies de financiació pels projectes de cooperació en els que volem participar, venia ve un  descans, una mica de dinar, i unes postres ben dolces. Al final em vaig decidir per uns cupcakes (que els vaig fer minis perquè fossin tipus rebosteria) de cacauet. Una recepta de l'Alma Obregon, recopilada al llibre Objetivo: Cupcake perfecto, que va resultar senzilleta i molt "resultona".


INGREDIENTS (per uns 32 minicupcakes)
Per la base
55 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre blanc
3 ous
150 grams de farina de blat
60 grams de mantega de cacauet
1 culleradeta de llevat
60 ml de llet
1 culleradeta d'aroma de vainilla

Pel frosting (crema de mantega de cacauet)
55 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre llustre
130 grams de mantega de cacauet
45 ml de nata per muntar

PREPARACIÓ
Com quasi sempre en aquest tipus de receptes, comencem barrejant bé, en un batedor elèctric, la mantega i el sucre. Després, sense deixar de batre, hi afegim els ous i esperem que quedo tot incorporat. Tot seguit, fem el mateix amb la mantega de cacauet. Finalment afegim la farina (barrejada amb el llevat) i la llet (barrejada amb la vainilla), a tongades, alternativament, fins a acabar aquests ingredients. Repartiu la barreja en els papers petits de minicupcakes, i els enforneu, a 170 graus, uns 10-12 minuts.




En treure'ls, tindreu una safata de bases més o menys com aquesta. Destacaria que em van quedar molt llisos, i amb una forma molt arrodonida.


Mentre es refreden, comenceu a preparar el frosting. Heu de batre, amb l'accessori globus, i a velocitat forta, la mantega, la mantega de cacauet i la nata, fins que quedi una barreja suau, esponjosa i homogènia. Després hi afegiu el sucre llustre poc a poc. Torneu a batre a velocitat alta durant uns 4 o 5 minuts més i ja el teniu preparat. En comptes de fer una decoració cap amunt, vaig fer-la tipus rosa, amb una boca arrissada, i on s'acabava la rosa hi vaig posar un cacauet salat, per fer una mica de contrast amb el dolç del pastisset. 
Espero que us agradi!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada