dimarts, 22 de gener del 2013

PA FARCIT DE XOCOLATA

El millor berenar del món, amb diferència, és el pa amb xocolata! Per això ahir vaig decidir fer una prova i combinar aquests dos aliments que em fascinen: el pa i la xocolata, fent uns panets dolcets, farcits de xocolata, que van quedar prou bons. Només dues recomanacions: a) vigileu que no se us cremi del cul (els meus van quedar un pèl massa torradets) i b)és millor menjar-se'ls el dia que es fan, just quan es refreden, perquè l'endemà, es poden menjar igual, però queden una mica secs. És una recepta dificultat 0, molt i molt econòmica, i que segur que encantarà als llaminers més petits de la casa!

INGREDIENTS
500 grams de farina
300 ml d'aigua tèbia
7 grams aproximadament de llevat fresc (del que venen en quadradets al super)
un pessic de sal
3 cullerades soperes de sucre moreno
gotetes de xocolata negra
ou i sucre moreno per pintar els panets
PREPARACIÓ
Barregeu la farina, la sal, el llevat i el sucre en un bol. Hi aneu afegint l'aigua, mica en mica, mentre comenceu a amassar. Jo he fet servir l'amassador elèctric (amb l'accessori de masses que té forma de ganxo) i ha sigut una delicia. Heu d'amassar uns cinc minuts aproximadament, un cop afegida tota l'aigua. La massa veureu que queda lluent, i llisa i una mica enganxosa. Llavors la tapeu i deixeu, en un lloc calentó, aproximadament una hora. Cal que dobli el seu volum. Un cop doblat, es posa sobre una superfícies enfarinada i, a mà, s'amassa uns minuts més. Per acabar, se n'agafen trossets, es fan cercles d'un centímetre aprox. de gruix, s'hi col·loquen gotes de xocolata al mig, i s'emboliquen amb la massa, fins a tenir una bola. Es col·loquen les boles-panets en una safata de forn, separades, per permetre que creixin, es pinten d'ou i s'ensucren generosament per sobre. Poseu a coure a opció rebosteria, durant aproximadament 25 minuts, a 200 graus (heu de preescalfar el forn abans de posar-los a coure).
Aixi era com estaven aquests panets dolços en enfornar-los...
I així com van quedar un cop cuits...
Veureu que no tindreu temps de seguir les meves recomanacions inicials, perquè desapareixeran en un tres i no res!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada