diumenge, 3 de febrer del 2013

CRÊPES

Si voleu aprendre a fer un dels esmorzars, postres, berenars o -a casa meva- sopars més deliciosos del món mundial, esteu en el lloc adequat! A casa, quan volen fer un àpat especial, començo a treure l'espàtula de fusta i els ous de la nevera perquè ja sé quina serà la petició: CRÊPES!!!
Són molt fàcils de fer, i amb una mica de pràctica, queden de professional! Farcits de dolç o de salat, no trobareu menja més encisadora...
Això si, necessiteu:
-una paella d'aquelles per fer crepes, o una crepera (jo, gràcies a un regal de fa moooolts anys, tinc el segon, el que va perfecte per la producció en cadena necessària a casa), 
-una espàtula de fusta per girar, i 
-una mena de "t", de fusta, que serveix per escampar la massa per sobre la paella o creppera.
Si teniu aquestes eines, ja podeu posar-vos a treballar!!! Ah, i només dir-vos que aquest pas a pas, el vaig preparar ahir al vespre amb la meva filla Dinke, que ja us he dit algunes vegades que és una gran fotògrafa!


INGREDIENTS (Per unes 6 crêppes, en aquest cas, de xocolata negra)
125 grams de farina
250 ml de llet
2 ous
un pessic de sal
una nou de mantega
mantega per untar la paella
gotes de xocolata
coco ratllat i a trossets
rodanxes de taronja

PREPARACIÓ
En un recipient fondo, poseu la farina, el ous i el pessic de sal. 


Comenceu a batre amb la "minipimer" mentre aneu incorporant la llet poc a poc. 


Un cop tot ben batut, hi afegiu la nou de mantega fosa, i barregeu una mica més.


Normalment els receptaris diuen que la barreja ha de reposar a la nevera una mitja hora. La pràctica (que és força) em porta a afirmar que, si la llet i els ous els has tret de la nevera just abans de fer-los servir, no cal aquest temps de repòs.
Un cop feta la massa dels crêpes, en col·loqueu un cullerot a la paella o creppera, prèviament untada amb mantega i esteneu la massa amb l'eina amb forma de "t" de la que us parlava. Cal que ho feu molt suament, amb moviments circulars, mirant de no arrossegar la massa que va prenent.


Deixeu un parell de minuts, i, amb l'espàtula, li doneu la volta.


Llavors és el moment de farcir-la, en aquest cas, amb gotes de xocolata negra. Si la voleu servir doblegada per la meitat, només n'heu de posar en una meitat.


Finalment, doblegueu la massa i deixeu acabar de coure. Cal que la xocolata es fongui i quedin daurades, no socarrimades.


L'útim pas és el de la decoració. Ahir vam escollir coco ratllat, una mica de xocolata fosa i unes rodanxes de taronja. Aquesta, en concret, se la va menjar la Zewde, la meva filla grans, i es va llepar els dits!!!


Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada