dimarts, 5 de febrer del 2013

MUFFINS DE NABIUS AL MOSCATELL

Els muffins són una espècie de magdalena, però ambdós productes tenen diferent origen. Els muffins diuen que provenen d'Anglaterra, on es van començar a anomenar "moofins" (paraula que sembla que ve del francès) i era un pastisset que es consumia per esmorzar o per picar, de diversos sabors. Al segle passat es van començar a comercialitzar en paquets (tipus La Bella Easo), i van esdevenir famosos. En realitat, els papers en els que s'enfornen són diferents als de les magdalenes o els cupcakes, però jo, com que no en tenia, he fet servir els normals, de cupcakes.
L'altre curiositat de la recepta, és l'ús del meu vi dolç preferit: el moscatell. Jo, que sóc de la generació suïcida que no anava amb alça al cotxe, que no portava cinturó, i que jugava amb joguines que no només es desmuntaven constantment, sinó que també podien esdevenir, ràpidament, armes de destrucció massiva, de petita, era una fan d'aquest vinet. Si els pares d'avui en dia ho sentissin, s'esverarien, però tinc l'argument perfecte per tranquilitzar-los: malgrat de petita, les meves postres preferides eren galetes sucades en un vas d'aigua, on ma mare hi posava un rajolí de moscatell, de gran he resultat ser pràcticament abstèmia, essent els meus únics consums etílics anuals, un glop de cava o sidra en ocasions especials. Per tant, serveixi aquesta recepta d'homenatge a les que durant molt de temps vaig considerar les millors postres mundials!.
Després de tota aquesta prèvia, haig d'afegir que els muffins han quedat deliciosos i amb un gustet tradicional, a moscatell, boníssim!
A veure si us agraden tant com a mi!



INGREDIENTS
150 grams de farina de blat
150 grams de mantega a temperatura ambient.
100 grams de sucre blanc
3 ous
2 culleradetes de llevat tipus Royal
1/2 culleradeta de canyella
150 grams de nabius deshidratats
Un raig d'aigua
Un raig de moscatell

PREPARACIÓ
Es posen els nabius deshidratats (que es poden trobar, per exemple, al BonPreu) a estovar, en un bol amb un raig d'aigua i un bon raig de moscatell.
Per altre costat, es bat la mantega i el sucre, fins a obtenir una crema. S'afegeixen els ous, un a un, sense deixar de batre i fins que tot estigui ben integrat. Després s'hi afegeix la farina (a la que abans haurem afegit la canyella i el llevat), i s'acaba de barrejar. Queda una massa una mica espessa.


Llavors agafeu els nabius, els escorreu i els tritureu un pèl, abans d'afegir-los a mà, amb una espàtula, a la barreja. Un cop ben escampats, poseu la massa en els papers per anar al forn.


.Han de coure, a uns 180 graus, de 12 a 14 minuts. Proveu de punxar-los i veure si surt el punxó sec, si no esteu segurs de l'estat de cocció.
Un cop desenfornats, i refredats, han de quedar més o menys així.



I per acabar, ja ho sabeu, a degustar-los acompanyats d'un gotet de moscatell!!!

2 comentaris:

  1. mmm!! Que bons, Mònica! Amb nabius no els he provat mai els muffins però veient la pinta... i acompanyats amb moscatell, ja toquen el cel!! he he. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, estaven boníssims, i amb un suau gustet a moscatell molt i molt encertat! Res, que ha resultat ser una bona combinació! Una abraçada i bon dijous gras!!!

      Elimina