diumenge, 10 de febrer del 2013

PASTÍS DE FORMATGE I PANSES

Altre cop som diumenge, i he hagut de pensar unes postres, per portar a casa la meva mare, que no tinguin cap tipus de fruita, perquè la meva mare, per molt estrany que sembli, mai de la vida -ni quan era petita- ha menjat ni fruita (de cap tipus) ni verdura (a excepció dels pèsols, que considera grana, i del tomàquet fregit). Ella sempre diu que ha intentat menjar la pera més cara del món, perquè quan estava embarassada, li van dir que tant si com no havia de menjar fruita, i per fer-la més apetitosa va comprar una liquadora que li va costar un ull de la cara. Doncs bé, l'únic que va liquar va ser una pera, que va intentar menjar sense èxit... pel que, tot plegat, li va sortir força costós... Malgrat tot, us haig de dir que la meva mare ha estat una persona força sana, sense colesterol...ni dolències típiques i usuals a partir d'una certa edat...es veu que el seu cos ja s'hi ha acostumat!!! Tornant a la qüestió que ens ocupa, he aconseguit l'objectiu a mitges, perquè he acabat fent un pastís de formatge i panses, que li ha agradat molt, però que ha hagut de menjar poc a poc, perquè ha hagut de separar pansa a pansa!!! És tot un cas!!! Anem per la recepta!!!



INGREDIENTS (per un pastís d'un pam i mig de diàmetre)
3 iogurts
450 grams de formatge tipus philadelphia
4 cullerades de maicena
7 cullerades de sucre
3 ous
un grapat de panses
galetes maria i mantega

PREPARACIÓ
La base d'aquest pastís es fa amb la galeta maria i la mantega. No us he posat quantes galetes maria ni quanta mantega perquè depèn del gruix que voleu donar a la base. Jo l'he fet d'un centímetre i mig, aproximadament, i he fet servir unes 25 galetes i un parell de cullerades de mantega a temperatura ambient. Es tracta de triturar les galetes (jo ho he fet amb la "minipimer") i barrejar la farina de galeta. Ha de quedar amb una textura més o menys així:

  
Aquesta barreja l'heu d'abocar al motlle, i apretar-la ben apretada amb el revers d'una cullera. Ha de quedar una capa ben comprimida. El motlle l'haureu untat prèviament amb mantega (o spray antiadherent).


Per altre costat, barregem la resta d'ingredients en un bol, i batem. quan estigui tot ben integrat, ho aboquem sobre la base. Llavors hi repartim les panses per sobre.


Tot seguit, enfornem, a 180 graus, uns 40 minuts. En realitat, haureu d'anar vigilant que no es cremi la part de dalt (si cal ho tapeu amb una mica de paper de plata) i punxant-lo. Quan el veieu ben pres, i el punxó surti net, ja estarà llest!


Quan el traieu del forn, heu de deixar que es refredi completament (ben bé tres o quatre hores) abnns de desemmotllar-lo. Queda un pastís amb una presència fantàstica, que podeu servir en porcions, acompanyat d'una mica de melmelada de fruites del bosc!!!




Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. Deliciós, Mònica. I molt ben presentat. És el meu pastís preferit. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a sobre, Marina, vaig aconseguir que no s'enfonsessin les panses!!! I sobre la presentació, anem millorant (aprenc molt de les teves entrades!!!!). Una abraçada

      Elimina
  2. Quin pastís de formatge més bo, coincideixo amb la Marina que és el meu pastís preferit. No me'n canso mai

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada força, i, a més, admet variacions, que això és l'interessant en la rebosteria! Una abraçada Rosa Maria!!!

      Elimina