divendres, 29 de març del 2013

CRESTA DE CABELL D'ÀNGEL

Quan jo era petita vivia davant un forn, d'aquells d'abans, en els que el flequer feia el pa (no les típiques baguettes congelades) de matinada, i el podies comprar calent abans d'anar a l'escola. Uns quants dies a la setmana, també feia unes crestes individuals de pasta de full, ben torradetes, que a la meva mare li entusiasmaven. Aquesta que us presento avui no és individual sinó familiar (i per família nombrosa), i és ideal per un dia que no tingueu massa temps i volgueu preparar alguna cosa lleugereta (per exemple demà, per omplir el buit entre els bunyols d'avui i les mones de diumenge!!!). En resum, un postre senzill, que em retorna a la meva infantesa, i que mai decepciona!


INGREDIENTS (per una cresta mida familiar)
Una placa de pasta de full rectangular.
400 grams de cabell d'àngel.
3 cullerades de sucre
un grapadet d'ametlles laminades.
ou per pintar

El cabell d'àngel és un farcit deliciós!!!

PREPARACIÓ
Esteneu la placa, i aprimeu-la una miqueta amb el corró.


Repartiu el cabell d'àngel només en una meitat.


Pinteu el voltant amb ou.


Doblegueu la massa per la meitat, cobrint el cabell d'àngel.


Premeu bé la junta  i, amb un ganivet, feu incisions a tot el voltant (d'aquí el nom de cresta).


Llavors pinteu amb ou i repartiu el sucre i les ametlles per sobre.


Enforneu, a 200 graus (amb l'opció dalt, baix i ventilador), durants uns 25 minuts, o fins que la cresta estigui ben dauradeta!


Deixeu refredar, i ja està llesta per menjar!!!


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Uy!!!! Que bona!!!! Estic enganxada a tot el que fas!!! Soc una ensucraadicta!!!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Moltes gràcies Núria!!! Aquest dolç, però, es fa quasi, quasi sol...i també admet variacions en el farcit, o sigui que és un bon recurs reboster!!! Suposo que deus estar, com jo, en plena preparació de mones!!! Una forta abraçada!!!

      Elimina
  2. Que bona! realment entre bunyols i mones aquesta coca podria passar molt bé. Jajajajaja

    ResponElimina
    Respostes

    1. La veritat és que la Pasqua és una de les èpoques àlgides en rebosteria, i que, a casa, no sé com no acabem amb un empatx monumental cada any (bé, vull dir que no entenc com només hi acabem algun any, de tant en tant!!!), o sigui que cal buscar cosetes més lleugeretes per combinar!!! Una abraçada!!!

      Elimina