dissabte, 23 de març del 2013

CUPCAKES DE PASQUA

 Avui havien de passar per casa en Martí i la Isabel -un dels meus companys de despatx i la seva dona-, i el seu fill Quirze, que em té el cor robat. És la primera Pasqua d'en Quirze, i malgrat estic segura que els seus padrins compliran amb totes les tradicions, em feia gràcia preparar-li una mona, a la seva mida, així que he fet uns cupcakes-monetes de Pasqua. Han quedat molt divertits, i malgrat que, en Quirze, ben aviat hi ha causat algun estrall, hem sigut a temps de fer les fotos!!! Tot un èxit!!! És una recepta una mica entretinguda, però molt divertida de preparar, i una bona manera d'innovar dins la tradició! La base és de xocolata blanca i mel, i he adaptat  la recepta de la publicada per l'elegant web La Receta de la Felicidad (http://www.larecetadelafelicidad.com/2012/03/cupcakes-pascua-easter.html). La cobertura és una buttercream (crema de mantega) de vainilla amb colorant groc, per donar-li una mica més de sensació de niu!!! No us faci por que, de complicat, no n'és gens! Agafeu els davantals i engegueu els forns que s'acosta la PASQUA, i segur que heu de fer de padrins d'algun petit i petitat a qui segur encanta un mona a la seva mida!!!


INGREDIENTS
Per la base dels cupcakes de mel i xocolata blanca (per uns 12 cupcakes)
125 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de xocolata blanca tallada a trossets
150 grams de sucre moreno
4 culleradetes de mel
160 ml de llet
185 grams de farina de blat
15 grams de llevat tipus royal
1 ou

Per la cobertura (buttercream de vainilla)
250 grams de mantega a temperatura ambient
375 grams de sucre llustre
2 o 3 cullerades de llet
1 cullerada d'aroma de vainilla
colorant groc tipus gel

Pels ouets de Pasqua (les mesures dles ingredients dependran de la mida dels motlles)
xocolata blanca de cobertura
candy melts roses

PREPARACIÓ
Primer començarem preparant els ouets. Per això necessitareu un motlle de bombons, tipus aquest.


Foneu la xocolata blanca i els candy melts (jo ho fet amb el microones). Si els candy melts et queden molt espessos, hi pots afegir una culleradeta de Crisco (que ja us vaig explicar que és una mena de mantega vegetal americana que fa miracles amb els candy melts).


Ompliu els motlles, mirant que quedin plens i eliminant tot excés, i porteu a la nevera durant 10-15 minuts (dependrà de la mida dels ouets, aquests eren molt petits).


 Treieu de la nevera, i desemmotlleu.


Llavors només us queda ajuntar les meitats amb una mica de xocolata blanca fosa. Repetiu la mateixa operació amb els candy melts roses.


Un cop preparats els ouets, reserveu, i aneu per la base dels cupcakes. En un cassó a foc lent, desfeu la mantega, la xocolata i el sucre, amb la mel i la llet.


Quan estigui tot ben integrat, aparteu del foc i deixeu refredar durant uns 15 minuts.


Llavors afegiu la farina, i remeneu (jo he fet servir el batedor elèctric amb l'accessori pala). Per últim, afegiu l'ou, i acabeu de remenar perquè quedi una mescla homogènia.


Queda una massa força líquida, així que, amb l'ajuda d'una gerra, repartiu entre les càpsules de paper que hàgiu preparat.Ompliu només fins als dos terços de les mateixes.


Enforneu, amb el forn preescalfat a 170 graus, durant uns 20 minuts. La massa resultant és molt i molt esponjosa, i amb un gustet a mel molt peculiar! Ull perquè són tan esponjosos que són força delicats, i costa una mica de separar-los del paper! Reserveu mentre es refreden.


Finalment, aneu per prepara la crema de mantega de vainilla (buttercream). Col·loqueu en el batedor elèctric tots els ingredients (mantega a temperatura ambient, sucre llustre, llet i aroma de vainilla) i bateu a velocitat alta durants uns cinc minuts. Cal que la massa quedi lleugera i blanquinosa. Després afegiu el colorant groc en gel, i feu una última batuda per tal que el color s'integri.


Llavors, unteu la part superior dels cupcakes ja freds, amb aquesta crema (amb l'ajuda d'una espàtula o ganivet). Es tracta de deixar el voltant una mica arremolinat.


Després, poseu la buttercream en una mànega amb boca arrissada, i formeu un cercle damunt el cupcake. Es tracta que sembli un niu.


Ara agafeu els ouets que heu preparat al principi, i els disposeu, de manera artística, dins el cercle.



Finalment, adorneu amb alguna ploma i algun pollet, imprescindibles en tot dolç de Pasqua!!!



Ja veureu que, malgrat petits, aquests cupcakes causen sensació!!!
A tall de comprovació, aquí teniu al destinatari d'aquests, en Quirze, en posar-los-hi al davant i just en el moment anterior que els ataqués!!! Oi que més que als cupcakes us el menjarieu a ell???


Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ja veus que són molt senzills, però la veritat és que són molt "resultons"!!! Una abraçada Rosa Maria i Bona Pasqua!

      Elimina
  2. Te he descubierto por casualidad, al verte en un blog al que sigo desde hace mucho y aquí me tienes, revolviendo entre tus entradas, pero encantada de haberte descubierto.
    Un abrazo y vendré mas veces!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Elena! M'encanta la rebosteria i intento transmetre el meu entusiasme a través d'aquest receptari!!! Una abraçada!!

      Elimina