dimecres, 13 de març del 2013

GALETES DE LLET CONDENSADA, XOCOLATA BLANCA I AMETLLA

Aquesta recepta és una variació de la que vaig trobar l'altre dia llegint una pàgina web tan estrambòtica com genial: disordermag.com. És una pàgina col·lectiva on hi pots trobar una mica de tot...incloses receptes tan fàcils de cuinar i gustoses com aquesta. Us recomano us passegeu una estona per aquesta adreça, perquè us sorprendrà.
Bé, anem per la recepta de les galetes que, a més, han quedat amb una estètica força diferent!!!


INGREDIENTS (Per unes 12 galetes grossetes)
100 grams de mantega a temperatura ambient
50 grams de sucre blanc
30 ml de llet condensada
130 grams de farina
1 culleradeta de llevat
100 grams de xocolata blanca tallada a trossets
50 grams d'ametlla picada (a trossets petits, tipus crocant)

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric, amb l'accessori pala, es barreja la mantega i el sucre fins obtenir una crema. S'hi afegeix la llet condensada, i es continua barrejant fins a integrar-ho tot. Llavors, afegim la farina i el llevat, i acabem de barrejar. La massa us quedarà amb aquesta textura.


Després, ja a mà (o amb el batedor al mínim), incorporeu-hi l'ametlla i la xocolata blanca.


Feu-ne una bola i, si us sembla que la massa està massa tova, tapeu-la amb paper film i refrigereu-la una mitja hora.


Tot seguit, dividiu en porcions de la mida d'una nou, i feu una boleta de cada porció.


Aixafeu les boletes, amb qualsevol instrument pla, empolsinat una mica amb farina (jo he fet servit el cul d'un got), fins a obtenir discos d'un mig centímetre de gruix.


Finalment, amb un tallador, de la forma que més us agradi, però més petit que el disc de la galeta, marqueu-les.


Enforneu, a 170 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 10-12 minuts.


Desenforneu i deixeu refredar. L'olor, mentre es couen, ja us farà venir salivera, però, quan les proveu, comprovareu que el sabor supera l'olor!!!



Que vagi de gust!!!

6 comentaris:

  1. Caram! Han de ser ben cremoses, aquestes galetes, oi? Ho dic pels ingredients de xocolata i llet condensada, perquè l'efecte final és ben cruixent! Vaja, que deuen ser boníssimes... he he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt i molt bones...tant que, encara que no t'ho creguis, aquest matí n'he hagut de fer una altra tanda perquè les nenes se les emportessin per esmorzar... Han sigut molt exitoses!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  2. Ténen una pinta ssstupenda! A veure si aquest cap de setmana les fem a casa!
    Una abraçada - Mireia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs Mireia que són rapidíssimes de fer i donen un resultat òptim (això si els del voltant permeten que arribin a bon port i no se les mengen tot sortint del forn!!!) Una abraçada

      Elimina
  3. Monica les voldria fer avui. Quedaran bones sense ametlla? Soc al.lergica als fruits secs! I podria posar xocolata negra en lloc de blanca o sense?
    Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense ametlles quedaran igual de bones!!! I pel que fa la xocolata, per la recepta tant se val la blanca com la negra. La única cosa és que canviarà el color de la galeta, quedarà més fosca. Per tant, jo el que no li faria és cap dibuix a sobre, perquè quedaria desdibuixat! Ja veuràs que la llet condensada li dóna un gust molt peculiar!!! Una abraçada Núria!

      Elimina