dilluns, 11 de març del 2013

PASTÍS DESCONSTRUÏT DE XOCOLATES I TARONJA

Avui la meva filla mitjana havia de fer un treball "conjunt" amb uns companys de classe, així que, a la sortida de l'escola, en comptes de recollir dos nenes, n'hem recollit unes quantes més, concretament, dos nens i quatre nenes!!! Us explico això perquè, com a conseqüència, he hagut d'improvisar un pastís ben divertit... En realitat, el pastís ha anat evolucionant a l'hora que l'anava fent, i ha acabat essent uns pastís desconstruït  de xocolates -negra i blanca- i taronja, de textura similar al brownie, que ha fet les delícies de tots els petits comensals que l'han degustat! El procés d'elaboració us pot semblar una mica atrevit, però veureu que, el resultat, és espectacular!!!



INGREDIENTS
200 grams de farina
300 grams de sucre
75 grams de cacau
1 culleradeta de llevat tipus Royal
200 ml de llet
100 ml d'oli
125 ml de iogurt grec
3 ous
100 grams de dauets de taronja confitada
un tassa de gotes de xocolata negra
100 grams de xocolata blanca de cobertura

PREPARACIÓ
Amb un batedor elèctric (amb l'accessori globus) batem els ous. Anem afegint els sucre, poc a poc, i sense deixar de batre, fins a obtenir una crema esponjosa i blanquinosa. Hi afegim, també lentament i sense deixar de batre, l'oli i el iogurt. Tot seguit, a mà, i amb moviments de baix a dalt, incorporem la farina barrejada amb el llevat, i tot seguit, el cacau, prèviament dissolt en la llet. Per últim, hi introduïm els 100 grams de dauets de taronja confitada, que mirarem quedin ben repartits.


Ens ha de quedar una massa més o menys amb aquesta textura.


Aboquem la massa en un motlle, no massa alt, untat amb mantega o ruixat amb spray antiadherent, i, per sobre, hi repartim la tassa de gotes de xocolata, que no s'enfonsaran del tot.


Llavors, enformen, a 170 graus, durant aproximadament 30 minuts. La gràcia és que no es cogui gaire, i quedi amb textura humida, com si es tractés d'un "brownie" (quan el punxeu, l'instrument ha de sortir una mica humit).


Treieu del forn i sense esperar que es refredi, desemmotlleu. És igual que es trenqui, perquè el que farem, precisament, és esmicolar el pastís, amb les mans, i recol·locar els trossets resultants en un motlle amb parets desemmotllables. Amb una forquilla, anirem aixafant els trossets perquè vagi quedant una nova massa compacta (tot això, és important, abans que s'acabi de refredar), i mirarem que quedi ben allisada, i a la mateixa alçada. És igual que la taronja, en la primera cocció, ens hagi baixat al fons, o que les gotes de xocolata no s'hagin enfonsat del tot, perquè, en desconstruir el pastís, tot queda repartit homogèniament. Un cop ben aixafadet (no premsat, només aixafat), deixem refredar a la nevera, durant mitja hora, i desemmotllem. Llavors, només falta decorar amb xocolata blanca per sobre, amb el traç que més ens agradi (jo he triat una mena de quadriculat que ha quedat força vistós).


L'originalitat del pastís és la textura, a mig camí entre un "brownie" i un pastís humit, però força lleuger!!!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. olé!! Com deuen haver disfrutat els petits, i tu, és clar!! Aquest pastís és un vici! M'encanta la combinació de xocolata amb confitats, i més si són cítrics! A veure si la propera vegada ens mostres les arts dels nens, que sempre són ben divertits amb les "manos en la masa", he he. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els nens s'ho van passar d'allò més bé, menjant el pastís mentre feien un mural que els va quedar molt xulo, explicant totes les excursions i sortides que han fet amb el cole...no vaig pensar a fer-li una foto!!! I jo m'ho vaig passar pipa fent provatures fins aconseguir el pastís, mentre posava calma cada vegada que s'esvalotava el galliner!!! Una abraçada Marina!!!

      Elimina