diumenge, 7 d’abril del 2013

CUPCAKES DE COTÓ DE SUCRE

Aquesta recepta l'he preparat amb la meva germana, que fa uns dies va comprar un pot d'aroma de cotó de sucre i volia provar com serien uns cupcakes amb aquest sabor tan deliciós, que, als de Girona, ens evoca aires de tardor, de Devesa, i de Fires. Hem fet servir de referència la recepta del llibre de l'Alma Obregón, "Objetivo Cupcake Perfecto", però hem canviat el "merengue italiano" que ella fa servir per la cobertura (força difícil de preparar) per merengue suís (butterswiss cream). Han quedat dolcíssims i molt bons, però només aptes pels mooooolt llaminers!!!

Aquí teniu l'aroma origen de la recepta!

INGREDIENTS
Per la base (per uns 12 cupcakes)
200 grams de farina
200 grams de sucre
125 grams de mantega
120 ml de llet
1 i 1/2 de cullerada de llevat tipus Royal
2 cullerades d'aroma de cotó de sucre
3 ous
colorant en pasta rosa

Per la cobertura
4 clares d'ou
225 grams de sucre blanc (no cal que sigui llustre)
350 grams de mantega
1 cullerada d'aroma de cotó de sucre
colorant en pasta rosa

Per decorar
Cotó de sucre (en vénen en pots a les botigues de llaminadures o el podeu fer a casa si teniu una màquina).

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric, amb l'accessori pala, batem la mantega i el sucre fins a obtenir una crema. Després hi afegim els ous un a un, i batem fins que s'integrin.


Després hi incorporem la farina i el llevat (prèviament tamisats), i tot seguit la llet, i acabem de batre.


Aquest és el moment d'afegir l'aroma de cotó de sucre i el colorant rosa, per obtenir una massa de cupcakes ben escandalosa!


Repartim entre les càpsul·les, omplint-les fins a les tres quartes parts.


Enforneu a 170 graus, durant uns 15-17 minuts, i ja tidrem les bases llestes!


Mentre es refreden, preparem el merengue suís (butterswiss cream). En primer lloc, en un recipient al bany maria, aboquem les clares d'ou i el sucre.


Hem de remenar i remenar, durant uns minuts, fins que el sucre quedi absolutament dissolt i integrat a les clares. La textura és com d'un almívar dens.


Aquesta mena d'almívar, el col·loquem en un bol i el comencem a batre amb l'accessori globus del batedor elèctric, veureu que les clares comencen a pujar fins obtenir la textura de merenga.


Un cop tinguem els pics típics, i comprovat que el recipient no està massa calent (perquè si no la mantega es desfaria), hi afegim la mantega i batem durant 8-10 minuts. Al principi semblarà que es talli, però després veureu que va agafant una textura molt suau. Serà el moment d'afegir-hi l'aroma i el colorant i acabar de batre.


Al final, ha de quedar més o menys així.


Feu servir la cobertura, en primer lloc, per untar la superfície dels cupcakes (que tallarem una mica si ens han quedat molt bonyeguts).


Col·loqueu la cobertura restant en una mànega amb boca rodona i llisa, i dibuixeu un cercle gros al marge de la superfície dels cupcakes, i un de petitó al mig (que servirà per enganxar el cotó de sucre de la decoració).


 Només queda col·locar un floc de cotó de sucre damunt de cada cupcake!


Penseu que el cotó és molt voluble, es va desfent amb el contacte amb l'aire, i en tot cas es malmet si el toqueu gaire, així que heu de col·locar-lo a l'últim moment abans de sevir els cupcakes, i sense manipular-lo massa (tampoc els podreu guardar, s'han de fer i consumir!). Ja veureu com els nens (i sobretot les nenes) al·lucinen!!! Són com menjar una mossegada esponjosa de llaminadures!!!


Que vagi moooolt de gust!

2 comentaris:

  1. Preciosos, fifis, dolços i molt bonics!!!! Per un moment he llegit el llibre de l'Ana Obregon. Quin ensurt!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt i molt i motl fifis Núria! A les meves filles els van entusiasmar...això si, has de fer només els que es puguin endrapar al moment...perquè si no el sucre quedà tot "xunit"! De moment, que jo sàpiga, l'Obregón encara no es dedica a la cuina...però tot arribarà!

      Elimina