dijous, 2 de gener del 2014

SABLÉS VIENNOIS

Ja sabeu que, darrerament, i des de que em van regalar un llibre de les receptes de la casa rebostera Ladurée de Paris (bé de París i un munt de llocs més), que estic més que fascinada pels delicats dolços del país veí. Aquesta recepta l'he treta d'aquest mateix llibre, encara que en realitat, segons resa en el seu títol, és de galetes vieneses. Sigui quin sigui l'origen d'aquestes galetes, són boníssimes. Tenen una textura lleugeríssima, una aparença delicada i uns sabor d'allò més suau i deliciós. Jo diria, per definir-les que són unes galetes summament elegants -si és que es pot aplicar aquest adjectiu a unes galetes-, i si les feu podreu comprovar que, quan les tastes, no pots parar de rosegar!!! A veure què us semblen!



INGREDIENTS (per unes 18 galetes de mida mitjana)
190 grams de mantega
un pessic de sal
75 grams de sucre llustre
mig sobre de sucre de vainilla
1 clara d'ou
225 grams de farina
(una mica més de sucre llustre per empolsinar les galetes)

Aquesta és la recepta original

PREPARACIÓ
Tallem la mantega a trossets i la col·loquem dins un bol.


Posem el bol al bany maria i anem remenant, remenant, fins aconseguir que la mantega quedi amb textura crema. Ull...no líquida sinó cremosa!



Aboqueu en un bol més gran, que permeti remenar molt bé.


I afegiu el sucre llustre i el sucre de vainilla, i remeneu, enèrgicament, amb una cullera de fusta,  un parell de minuts.


Ja veureu quina massa més lleugera es comença a formar.


Després incorporeu la clara, i torneu a remenar, amb la cullera de fusta, i força ímpetu, una estoneta més.



Ara només us queda la farina, que tirareu tamisada.


Remeneu el just perquè quedi tot ben integrat.


Ràpidament, col·loqueu la massa dins una mànega, amb boca d'estrella oberta, i folreu una safata amb paper de forn.


Llavors formeu les galetes. Es tracta de fer unes quantes giragonses seguides.



Enforneu, a 150 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 18 minuts, fins que estiguin dauradetes.



Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar completament. Un cop fredes, empolsineu lleugerament amb sucre llustre.



I ja les teniu a punt per servir!


Per cert, si les guardeu en un recipient tancat, l'endemà estan igual de bones!


Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Ummmmm que bones, ja m'imagino el seu gust

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són unes galetes delicioses!!! I estèticament m'agraden molt!!! Petons Rosa Maria!

      Elimina
  2. Mònica, se'm fa la boca aigua cada vegada que veig el teu blog. I amb el ritme que portes a veure si acabaràs escrivint un llibre i tot ; )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...només em faltaria escriure...!!! La meva ídol és la Júlia Child, però ella no tenia tres nenes, un gos, un piló de querelles pendents i obligacions múltiples a entitats i associacions!!! En fi, mai se sap!!! Moltíssims petons i Bon Any Cris!

      Elimina
  3. Hola Mònica, soc la Júlia, et vaig comentar ja en una altra entrada i realment ho faria a totes per dir-te que són sempre genials! És cert, fan una bona pinta.. nyam, nyam. Les provaré ben aviat, seguríssim!!

    Molt bon any nou!! Petonets des de les terres de Lleida.

    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, gràcies i mil gràcies per seguir-me! Em fa moltíssima il·lusió i m'omple d'orgull conèixer a persones a través de la pastisseria i les meves receptes!!! Júlia, estic segura que si les proves t'encantaran, i ja has vist que es fan a mà, amb un bol i una cullera!!! Des de Girona també t'envio una fortíssima abraçada!

      Elimina
  4. El aspecto es sin duda impecable, delicioso.Lo tiene todo y me quedo con tu deliciosa receta amiga.Muchos besos y disfruta cielo.

    ResponElimina
  5. Ostres Mònica, aquest llibre és un tresor! Quina rebosteria tan fina i apetitosa! Et crec quan dius que és començar i no parar amb aqueste galetes, i tenen una forma ben bonica. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, aquest llibre és una passada! Hi ha receptes increïbles, i molt ben explicades...la massa d'aquestes galetes és boníssima, i, ben tancades, es mantenen en perfecte estat durant dies! Petons!

      Elimina
  6. Te ha quedado genial, sigue haciendo todas las recetas del libro y nos la vas contanto, un abrazo, feliz año nuevo chao chao

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho intentaré Manuel! Moltes gràcies, petons i Bon Any Nou!

      Elimina
  7. Ostres Mònica aquestes les faig segur!! A casa meva agreden molt aquest tipus de galetes i no crec ni que tingui temps a guardar-les d'un dia per l'altre!! T'han quedat genials!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et decebran...estan delicioses! I si per un miracle te'n queden, l'endemà encara estan millors!

      Elimina
  8. Quines galetes més bones!, i són un bona opció per aprofitar les clares que de vegades ens queden...
    Me les apunto per fer-les un dia d'aquests...

    ResponElimina