dijous, 26 de juny del 2014

PASTÍS D'ANIVERSARI AMB DECORACIÓ DE FONDANT

Avui us vull ensenyar una tècnica de decoració, que podeu fer servir per engalanar i personalitzar qualsevol pastís. La base és el fondant...que pel meu gust és moooolt dolç, però s'ha de reconèixer que la pasta de sucre és única per aconseguir resultats esplendorosos... La vaig aplicar en el pastís que vaig preparar la setmana passada per la Dinke, la meva filla mitjana, que va fer dotze anys i va celebrar una festa amb tots els seus amics. Vaig voler representar-la a ella al capdamunt del pastís, emprant i adaptant un dibuix de la princesa negra de Disney. Ja veureu que és molt senzill i no té secret....només paciència i un bon tallador de fondant! 


INGREDIENTS
Una plantilla-dibuix de paper
Fondant de colors
Cola alimentària

PREPARACIÓ
Retallem la silueta del dibuix escollit, en aquest cas, la Tiana, la princesa negra de Disney, que trobo té una gran retirada a ma filla... (i no és amor de mare!).


Estirem una placa de fondant del color que vulguem fer servir de base -en aquest cas el marronós de la pell-, i amb l'ajuda d'un tallador (cúter culinari), i fent servir el dibuix de plantilla, retallem la silueta en la placa de fondant. Un petit consell, per evitar que el fondant s'enganxi, empolsineu la superfície de treballa amb una mica de sucre llustre o de maizena.


Retallem del dibuix el cabell, que és la part més grossa d'un altre color que el de la base.


Estirem una placa de fondant del color dels cabells i repetim l'operació, és a dir, amb  l'ajuda d'un tallador (cúter culinari), i fent servir el tros de dibuix de plantilla, retallem la silueta en la placa de fondant negra.


Amb una mica de cola alimentària, enganxem els cabells damunt la silueta base.


Vaig decorar els cabells, donant volum al monyo, afegint alguns rínxols i incorporant el llacet que moltes vegades porta ma filla, que és "fashion" a morir!


Llavors hi vaig enganxar, amb cola alimentària, els ulls i les celles. Els ulls també els vaig fer seguint la mateixa tècnica que pel cabell, és a dir, retallant-los del dibuix i fent-los servir de plantilla sobre fondant blanc, i llavors anar sobreposant trossets de fondant per crear la pupil·la i la parpella.


Només va quedar fer uns llavis ben petoners amb fondant vermell...


...arrodonir el mentó (perquè la Dinke té la cara rodoneta), i marcar el nas i la forma de l'orella...Ah! I me n'oblidava,  afegir una arracada de perla...les preferides de la Dinke... I ja la tenim reproduïda en sucre...


Deixem assecar unes hores, i dipositem al damunt del pastís...en aquest cas un layer cake de préssec...


Oi que fa patxoca...A la festa també hi va haver cupcakes de gustos i decoracions diferents...




...i una iogurteria casolana que va fer les delícies de tots els convidats!!!



Mireu quina cara de felicitat de homenatjada i convidats!



Va ser un bon berenar per agafar forces per participar en un munt de jocs i activitats!



Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Espectacular!!!
    Et va quedar genial i quina feinada a preparar el berenar..., però segur que s'ho van passar teta!!! Moltes felicitats i per molts anys a la Dinke, un petó molt gran a totes dues! Smuac.

    ResponElimina
  2. Això que és senzill, no sé, Mònica..... cal tenir unes bones mans per fer aquesta cara tan ben feta. Realment, és un pastís impressionant, igual que la resta de dolços de la festa. La Dinke devia estar molt contenta, quina festassa! Petons.

    ResponElimina
  3. Alaaa! quina estassa! la idea de la iogurteria m'encanta, te la pispo! jejeje I del pastís... sense paraules im-pre-ssionant! jejej per tu serà molt fàcil però jo no em veig en cor, estas feta una artista Mònica! I la nena, debia estr més que contenta! Un petó maga.

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  4. T'ha quedat genial! Deuria estar ben contenta! petons

    ResponElimina
  5. Quina passada de pastís i de berenar en general!! no et treguis mèrit perquè el fondant té lo seu, i a més de paciència s'ha de tenir gràcia, eh?? t'ha quedat un pastís espectacular, segur que a la Dinke li va encantar, i als amics també!! Moltes felicitats pels 12 anys i un petó a tots!

    ResponElimina
  6. Hayyyy amiga, que precioso y que bien se lo pasaron...merece la pena.Besosss

    ResponElimina