dimecres, 29 d’octubre del 2014

GALETES ESQUELET

A casa som de castanyada de tota la vida: panallets, moniatos i castanyes...una de les més dolces tradicions de la nostra terra...però trobo que això no està renyit amb l'elaboració d'unes terrorífiques galetes inspirades en el halloween anglosaxó...primer, perquè són molt bones, i segon, perquè són divertidíssimes de preparar...Segons les meves filles, aquestes galetes, fetes amb xarop d'auró (un xarop obtingut de l'auró, un arbre originari de Canadà i del nord dels Estats Units, que té un sabor suau a vainilla, una olor que recorda al caramel, i que és dolç sense arribar a embafar), són una barreja entre galeta integral i digestive. La veritat és que tenen un gust molt especial, i amb el toc dolcet de la glaça, són força irresistibles!!! La recepta és de la darrear revista Postres de Lecturas, que està essent una font inesgotable d'idees i experiments culinaris!!! A veure què us semblen!!!


INGREDIENTS (per unes 12-15 galetes)
Per les galetes
125 grams de mantega
90 grams de sucre moreno
140 grams de xarop d'auró
350 grams de farina
1 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal

Per la glaça
1 clara d'ou
250 grams de sucre llustre
unes gotes de llimona
unes gotes d'aigua per aclarir-la

PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric, hi disposem el sucre llustre i la mantega a temperatura ambient. Batem  amb l'accessori pala fins obtenir una crema.


Hi afegim la farina, el llevat i el gingebre, prèviament tamisats, i remenem una mica més.


Hi afegim el xarop d'auró (que en castellà seria el famós "jarabe de arce").



Acabem de remenar bé fins que tots els ingredients estiguin ben intergrats.



La massa us ha de quedar més o menys així.


L'estenem entre dos papers de forn, procurant obtenir una placa tota del mateix gruix.


Amb l'ajuda d'un tallador amb forma de nino, anem donant forma a les galetes, i disposant-se en una safata de forn folrada.




Enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 10-12 minuts, i ja les tindre fetes. Arribats a aquí és hora de desenfornar i deixar refredar.



Mentrestant, anem per la glaça...Posem al bol del batedor el sucre llustre la clara d'ou i les gotes de llimona, i batem amb l'accessori globus, primer a poca velocitat, i després a la màxima.



Com que jo volia una glaça amb textura entremig entre la d'escripctura i la de "relleno", hi he anat afegint gotes d'aigua fins obtenir la textura desitjada.


Llavors, posem la glaça dins una manega, amb boca rodona llisa del número 3, i...


...a pintar s'ha dit!!!! Aquí si que ja és qüestió de posar-hi molta paciència i bona volutnat!!!



Un cop totes pintades, deixeu assecar fins que la glaça estigui ben ferma...i a tastar-les o regalar-les!!!






Que vagi de gust!!!

2 comentaris:

  1. Nosaltres a casa també som molt de Castanyada, però fer receptes com aquestes per apropar-nos, també, a la d'altres llocs, també ens agrada molt i a més, als nanos, els hi encanta tot el que està relacionat amb el Halloween ;) Aquestes galetes són una xulada, són molt divertides i a més, han d'estar delicioses!

    Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic totalment d'acord amb tu...a més, si serveix perquè practiquin una mica l'anglès...està prou bé!!! Això si...sense oblidar ni deixar de practicar les tradicions pròpies! Petons Cristina!!!

      Elimina