divendres, 31 d’octubre del 2014

HALLOWEEN ANGEL FOOD CAKE

Avui, per fer els panallets de pinyó i ametlla, o millor dit, per aconseguir que s'enganxessin pinyons i trossets d'ametlla a la massa, he fet servir uns quants rovells d'ou....En acabar doncs, m'he trobat amb unes clares sense destí concret...i quan a casa hi ha clares perdudes, la temptació de preparar un angel food cake -sens dubte, el meu pastís tipus pa de pessic preferit- és sempre irresistible!!! Així que aquí teniu aquest angel fook cake amb ambientació de Halloween, tal i com proposa la Bea Roque en el seu llibre "El rincón de Bea"...la meva bíblia dels angel food!!! Bona castanyada a Catalunya, i Happy Halloween a terres anglosaxones!!!


INGREDIENTS
12 clares d'ou (uns 330 ml de clara d'ou)
un pessic de sal
un sobre de cremor tàrtar
375 grams de sucre llustre
100 grams de farina de blat
25 grams de farina de blat de moro (tipus maizena)
1 cullerada de pasta de vainilla
colorant taronja
colorant groc
una mica més de sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Poseu en el bol del batedor les clares d'ou, la sal i el cremor tàrtar, i equipeu-la amb l'accessori globus. Bateu un minut a velocitat baixa, fins que la sal i el cremor s'hagi dissolt, i després a velocitat alta fins que es "muntin".


Llavors, baixem a velocitat mitjana, i afegim el sucre (prèviament tamisat), a cullerades...dues cullerades cada 15 segons aproximadament.


Després la pasta de vainilla....


...i finalment les farines, que, sobretot, prèviament haurem tamisat.


Al final, la massa ha de quedar així!!!


Ara toca dividir-la en tres parts, més o menys iguals.


La primera part la tenyiu amb colorant taronja (fent servir moviments suaus, de baix a dalt, i amb l'ajuda d'una espàtula), i la col·loqueu a la part de baix del motlle amb potetes i xemeneia central...en fi...l'especial per fer angel food cakes!!!




La segona part la tenyiu de groc, i l'aboqueu sobre la massa taronja...




...i per sobre, la part restant de massa blanca.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 45 minuts.


En desenfornar, deixeu refredar una hora, boca avall (això és molt important i imprescindible!!!).


Llavors passeu un ganivet per totes les vores, per desemmotllat, i aboqueu a la safata on el volgueu servir.


Mireu quin tall més espectacular que té aquest pastís, amb els colors típics del Halloween!!!


I no cal dir que, si el tasteu, amb la seva textura "hipermegaesponjosa", us enamorarà segur!!!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. T'ha quedat molt xulo!!! Tinc aquest motlle i l'he fet servir només una vegada perquè el resultat no em va acabar de convèncer. A veure si segueixo la teva recepta i m'animo a tornar-hi☺

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Dolors...doncs jo és un dels que més faig servir...M'encanta la textura i el gust dels angel fook cakes...i un cop els hi has trobat el "truquillo" són prou fàcils de preparar!!! SEgur que a la pròxima et surt genial!!! Petonarros!!!

      Elimina
  2. Doncs, t'ha quedat espectacular!! Quan he vist el color carabassa he pensat: "Com deu haver-hi posat la carabassa en un pastís com aquest?". Ja he vist que només era el colorant, però queda xulíssim!! Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc tens tota la raó...si poguéssim incorporar la carbassa per fer de colorant natural seria genial....però com aquest pastís té aquesta textura tan concreta, no sé si donaria el mateix resultat substituint la farina per puré.....en tot cas, no descarto res...serà qüestió de fer proves!!! Petons!!!

      Elimina
  3. Haure de tornar-lo s fer! El primer no em va quesar be! Semblava xiclet!

    ResponElimina
  4. òndia, Mònica!! Que guapo que t'ha quedat!! Això sí que és treure rendiment de les clares d'ou!!! Molt bé, bravo pel teu pastís halloween, tot i que a mi la tradició aquesta no m'acaba de fer el pes...! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Naltros Marina vam fer una castanyada amb tots els ets i uts...però com que a anglès, a les nenes, també els expliquen la tradició anglosaxona, que és d'allò més folklòrica, doncs vam aprofitar!!! I sempre és bon trobar una excusa per fer una angel food cake...que per mi és un dels millors tipus de pa de pessic del món mundial! Petonarros i bon cap de setmana!!!

      Elimina
  5. Querida Mónica como te cunde y que dulces mas buenos haces huuuu.Bs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Doris...això és que, com que a casa som colla, no pot parar mai la cuina!!! Petons!

      Elimina
  6. Olé i olé nena!! Superfàcil, sencill i deliciós, jo tb crec q es el millor del món i a més t'ha quedat molt colorista! Petonets.

    ResponElimina