dissabte, 15 de novembre del 2014

BUNDT CAKE DE TARONJA, XOCOLATA I NOUS PEL DIA INTERNACIONAL DEL BUNDT!!!

Avui és el dia internacional del bundt cake...i jo sense fer-ne cap!!! Així que, amb la Mitu, a darrera hora del vespre, hem decidit preparar-ne un amb taronja (que porta moltes vitamines i a casa fan molta falta), xocolata (que sempre dóna energia), i nous...que la Mitu ha pelat i trossejat amb mooolta paciència!!! En fi, crec que, malgrat haver-lo fet al darrer moment, ha quedat un bundt a l'alçada de la diada!!! Ah...i amb mató, per fer una adaptació als productes de la terra!!! A veure què us sembla!!!


INGREDIENTS
300 grams de sucre
240 grams de mantega a temperatura ambient
4 ous a temperatura ambient
el suc d'una taronja
la pell ratllada d'una taronja
360 grams de farina
1/2 sobre de llevat químic tipus Royal
un polsim de bicarbonat
un polsim de sal
1 culleradeta de canyella en pols
200 grams de mató
100 ml de llet
un grapat de gotes de xocolata negra
un grapat de nous partides a trossets
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Posem a batre la mantega, a temperatura ambient, i el sucre. Aquesta part l'he fet amb l'accessori pala de la KA.


Quan tinguem una crema, afegim els ous, un a un.


Ara és l'hora d'incorporar la canyella, el suc i la pell ratllada de la taronja.


Després afegim la meitat de la farina (prèviament barrejada i tamisada amb el llevat, la sal i el bicarbonat), i la meitat del mató i la llet i batem. Aquesta part l'he fet a mà, amb moviment ben suaus.




Fem la mateixa operació amb la resta de farina, mató i llet. Després he fet una darrera batuda suau amb l'accessori pala de la KA, un cop tot ben incorporat, per repartir bé les nous i la xocolata. Penseu que, com us deia, la preparació de les nous ha estat de la Mitu, que s'ha comportat com una rebostera experimentada!!!





Aboquem la massa enllestida dins el motlle de bundt ben ruixat d'spray antiadherent, aplanem una mica la superfície, i enfornem a 165 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 55 minuts. 



Desenforneu, deixeu refredar una estona dins el motlle, i després desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.




Un cop fred, empolsineu amb sucre llustre...i llest per tastar-lo!!!



Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Ostres tu!! Jo n'hi tan sols ho sabia!! :) Molt bo aquest bundt i és que la combinació de taronja i xocolata ja és un èxit per ella mateixa i si, a més, hi afegim les nous... una delícia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb mató Dolors, queda brutal....i així l'apropem una mica més a la dieta mediterrània!!! Petons i que vagi molt bé demà l'stollen!!!

      Elimina
  2. Monissima la Mitu i bonissim el bundt.

    ResponElimina
  3. Sòn uns pastissos espectaculars!!! I el teu......mmmm.....deliciós i preciós!!!!
    Petonets, Mitu i Mònica!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga...la veritat és que aquests motlles van ser tot un descobriment! Petons!

      Elimina
  4. Monica, que delicia, no hay mas que ver lo contenta que se le ve a esta muñeca tan linda.Bsss

    ResponElimina
  5. ¡¡que bo!!, .........visca el dia internacional del bunt-cake

    ResponElimina
  6. Jo aquesta combinació de taronja i xocolata la faria servir per tot!! Sempre m´ha fet cosa desenmotllar els bundt cake. Algun consell?

    ResponElimina
  7. Una proposta genial per a celebrar el bundt cake day, i és que la xocolata i la taronja fan una parella d'èxit assegurat! a més tens una ajudanta de luxe, eh?? un petó!

    ResponElimina