diumenge, 7 de desembre del 2014

CHRISTMAS BELLS COOKIES

"I Heard the Bells on Christmas Day" és una nadala inspirada en el poema "Christmas Bells", que l'any 1863 va escriure el poeta americà Henry Wadsworth Longfellow. El vers final de la nadala diu quelcom així com que les campanes porten l'esperança renovada de pau entre els homes...una pau un pelet perturbada i molt anhelada durant la guerra de secessió americana que li va tocar viure a l'autor. Desgraciadament, més d'un segle després, la humanitat continua sense apreciar prou aquesta situació -la pau- imprescindible per poder oferir una vida digna als nostre fills, i, per tant, s'ha convertit en un desig que molts homes i dones continuem tenint. Aquest és el motiu pel que, enguany, en comptes de decantar-le per les boles, els àngels o qualsevol altre element decoratiu típic d'aquestes dates, he decidit preparar unes galetes amb el motiu de les campanes, símbol de l'esperança que mai decau per un futur millor, a tall de celebració del segon diumenge d'advent. A més, he aprofitat per provar una nova recepta de galetes de mantega, la que proposa la Bea Roque en el seu llibre "El Rincón de Bea", que ha resultat fantàstica! Han sortit unes galetes amb una superfície molt uniforme, i una textura ideal. I, per acabar d'arrodonir la recepta, ha servit per improvisar un petit taller de decoració de galetes, que ja veureu quines participants més rialleres i creatives que ha tingut!!!


INGREDIENTS (Per unes 30 galetes)
Per la base
250 grams de mantega (a temperatura ambient
200 grams de sucre llustre
1 ou més un rovell
650 grams de farina 
2 cullerades de llet
1 cullerada de pasta de llimona
colorants verd i vermell

Per la glaça
1 clara d'ou pasteuritzada
200 grams de sucre llustre
unes gotes de vinagre de poma
sprinkles, purpurina...etc per decorar

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la mantega (en aquest cas una de bio que fa poc he descobert i que presenta una relació qualitat-preu molt interessant), i el sucre llustre, i batem fins obtenir una crema.




Afegim la pasta de llimona i l'ou i el rovell una mica batuts, i batem una miqueta més.




Llavors afegim la farina, prèviament tamisada, poc a poc, i barregem el just perquè quedi integrada.


Per acabar de lligar la massa, afegim la llet.


Acabem d'amassar amb les mans, damunt una superfície lleugerament enfarinada.


Llavors dividim la massa en dues parts, i amb l'ajuda dels colorants (mai líquids, sempre en gel o en pasta), donem a cada part el color desitjat.



Estirem una de les parts de massa, amb l'ajuda d'un corró, entre dos papers de forn. El gruix ideal és d'uns 0,5 cm.


Quan aconseguim una placa ben uniforme, la reservem a la nevera durant uns 45 minuts, per tal que agafi la textura ideal.


Fem el mateix amb l'altra part de massa, en aquest cas, de color verd.



Un cop les plaques de massa refredades, amb l'ajuda del tallador escollit -en aquest cas amb forma de campana-, formem les galetes i les anem dipositant damunt una safata d'enfornar folrada.





Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 12 minuts. Un cop cuites (millor que no quedin gens torrades, perquè mantinguin el color intacte), desenfornem i deixem refredar damunt una reixa.



Mentre el refreda anem per la glaça, barrejant molt bé la clara d'ou pasteuritzada, el sucre i les gotes de vinagre, fins aconseguir una massa consistent però treballable.



Col·loquem la glaça dins una mànega pastissera, amb boca rodona petita (núm.3), i anem decorant les galetes segons la inspiració que tinguem.


Llavors només es tracta de deixar secar la glaça i pintar amb una mica de purpurina, o afegir sucre de colors o sprinkles abans que s'assequi la glaça...en aquest pas heu de fer volar la imaginació!!!


I ja teniu les galetes a punt per servir o regalar!!!



Mireu a les petites de casa, concentrades, decorant-les segons els seus propis dissenys!!!






El millor de la recepta, les creacions de les peques de casa!!! Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Quina preciositat, crec que te les copiarem!! bones festes!

    ResponElimina
  2. uaaauuuu !!! Feia dies que estava desconnectada, quines galetes ! xulísssimes !!

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta és la meva preferida, fins ara. Us han quedat molt bé, precioses! Es veu que vau passar una bona estona!
    Marta

    ResponElimina
  4. Han quedat super boniques i segur que les artiestes s'ho van pasar d'alló més bé :)
    petons

    ResponElimina