dilluns, 6 d’abril del 2015

GALETES OU DE PASQUA VITRALL

Feia dies que tenia pendent de provar això del piping gel...una mena de gelatina dolça que serveix per decorar pastissos i galetes, i els dóna un to de color d'allò més brillant! L'excusa perfecta ha sigut la Pasqua, i els infinits dolços que es poden preparar en relació a aquesta temàtica...En concret, aquests ous de Pasqua vitrall, a més de divertidíssims de preparar, són boníssims de menjar!!!



INGREDIENTS (Per unes 20-22 galetes...depèn de la mida)
Per la massa
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 cullerades d'aroma de tarongina (o flor de taronger)

Per la glaça
12 grams de "meringue powder"
6 cullerades d'aigua
400-500 grams de sucre llustre
un rajolinet de vinagre blanc
una mica més d'aigua per aclarir la glaça ja feta
colorant lila
piping gel de colors per decorar

Preparació
Es posa en un recipient  la mantega i el sucre, i es bat, amb el batedor elèctric, fins que queda una crema. 



Llavors s'hi afegeix l'ou i es continua batent. 


Tot seguit és el torn de l'aroma de tarongina.


Finalment s'hi incorpora la farina i es barreja tot bé i s'acaba d'amasar, a mà, sobre una superfícis enfarinada. Penseu que la massa estarà llesta quan no s'enganxi als dits. Pot ser que, en acabar d'amassar-ho a ma, hàgiu d'afegir-hi una mica de farina. 



Feu dues parts de la massa resultant, i les emboliqueu amb paper film, i ho deixeu una estona a la nevera. En treure-la, paquet a paquet, l'estireu entre dos papers de forn, fins aconseguir una placa d'un gruix aproximat de 0,5 centímetres, i les talleu amb el tallador de galetes escollit. En aquest cas, amb forma d'ou de Pasqua.



Després es col·loquen en una plata del forn, folrada de paper, i es couen, en opció reposteria, a 170 graus, durant uns 10 minuts. Penseu que el temps de cocció dependrà de la mida de les galetes. Per tant, si són petites vigileu que no se us cremin!



Un cop tretes del forn i refredades, prepararem la glaça. Per preparar la glaça cal posar en un bol el meringue powder i l'aigua, i remenar bé fins que quedi ben dissolt.



.
És l'hora d'afegir-hi el sucre llustre i el raig de vinagre i batre-ho fins obtenir una crema espessa. La mesura del sucre és aproximada, perquè si veieu que no us queda prou espessa, n'haureu d'afegir una mica més.



Agafem una petita porció d'aquesta glaça (que es diu d'escriptura) i la posem en una mànega, amb un boca del 3, i es perfila la galeta. 


Reservem un altre quart de la glaça (per tenyir-la i fer el pas posterior), i a la restant s’afegeix aigua, poc a poc, fins que si es fa una ratlla, i es compta fins a 5, desapareix. Això es posa en un biberó de plàstic i es fa servir per omplir la silueta feta, és a dir, per pintar la galeta per dins, un cop sec el perfil (penseu que la glaça d'escriptura s'asseca ràpidament, i, per tant, en uns 10 o 15 minuts ja les podreu omplir).



Passades 12 hores, podeu tornar a perfilar les galetes, i fer-los els dibuixos escollits, simulant els vitralls, amb la glaça d'escriptura reservada, a la que haurem afegit una mica de colorant lila (simulant el color del plom dels vitralls).


Un cop seca la glaça lila, només queda omplir els buits amb el piping gel.


Amb el tub mateix es pot repartir, però per acabar d'escampar podeu fer servir un pinzellet. I us aviso...als nens els encantarà ajudar-vos...perquè és moooolt divertit!


Mireu quin "colorido" com deia la meva àvia!!! Igual, igual que un vitrall!!!



Espero que hàgiu passat una Bona Pasqua!!! Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Uaaauu, feia molt que no em passejava pels blogs - maleïda feina!- però veig que cada cop et superes: aquestes galetes són una passada, i això del piping gel genial! Petons

    ResponElimina
  2. A més de xalar menjant-vos-les heu xalat fent-les...que més podeu demanar!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. A més de xalar menjant-vos-les heu xalat fent-les...que més podeu demanar!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Això és com fer manualitatsc al cole ;)
    Petons Mònica!
    Anna

    ResponElimina
  5. T'han quedat molt bé! Tinc merengue powder de la primera vegada que vaig intentar fer glaça i no em va agradar el resultat. A la propera intentaré la teva recepta!
    Marta

    ResponElimina