dimecres, 22 d’abril del 2015

LA MEVA PROPOSTA GALETERA PER AQUEST SANT JORDI 2015

La idea me la va donar la MªGlòria, àlias Dolça, del fantàstic bloc, No tot són postres. Ella va fer unes galetes senyera molt elaborades, amb les quatre barres fetes una a una....Jo, que sempre vaig una mica curta de temps, vaig decidir fer-ne una versió que permetés una producció més a gran escala...i aquí les teniu, unes galetes de Sant Jordi, amb gust a vainilla, que són una perdició a l'hora del cafè!!! Bon Sant Jordi...! Una de les millors i més festives diades assenyalades de l'any!!!



INGREDIENTS (Per unes 25-30 galetes)
250 grams de mantega freda
250 grams de sucre blanc
1 ou
500 grams de farina
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta
colorant vermell en pasta

PREPARACIÓ
Tallem la mantega a quadradets, i la batem amb el sucre, una bona estona, fins obtenir una crema suau. Jo he fet servir l'accessori pala de la KA.


Afegiu l'ou i la pasta de vainilla i continueu barrejant.



Després afegim la farina, i barregem el just perquè s'integri.


Retirem una mica més de la meitat de la massa, i a la resta li afegim colorant vermell en pasta, i barregem fins a repartir uniformement el color.


Per anar bé, ha de quedar d'un roig intens, perquè si és molt clar, amb l'enfornat quedarà massa difuminat.


Estirem la massa sense colorejar, formant una placa d'uns 0,3-0,4 cm de gruix.



Tallem cinc tires amples totes de la mateixa mida.


Fem el mateix amb la massa vermella, però tallem quatre tires en compte de cinc.


Dipositem les tires una al damunt de l'altre, intercalant les sense acolorir, i les acolorides, per formar les quatre barres.


Un cop totes col.locades, prémem una mica perquè quedin ben adherides i refredem una horeta a la nevera.


Passada l'estona, igualem els marges i tallem les galetes, aproximadament de 0,6 cm de gruix.


Disposem totes damunt una safata de forn folrada.


I enfornem, a 180 graus, opció rebosteria, just fins que comenci a daurar-se la part no acolorida.


Un cop cuites, desenfornem i deixem refredar completament damunt una reixa...


I ja podeu servir...això si no han desaparegut directament de la reixa, com quasi va passar a casa!!!



I presentades en bossetes, i amb un trosset de cinta, són un detall per Sant Jordi molt bonic, i dolcíssim!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Tant detallista com sempre! Estan bonissimes!! Feliç sant jordi

    ResponElimina
  2. Ohhhhhh...una variant de les meves galetes de moscatell!!!! Han quedat precioses fetes així.
    M'agrada que t'hagin agradat i sobretot que les hagis fet!!!
    Ptnts i bon St Jordi.
    Dolça

    ResponElimina
  3. Boniques i molt bones galetes.
    Bona Diada de Sant Jordi

    ResponElimina
  4. Tant quedat genials. Feliç diada.T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  5. T'han quedat perfectes!!!! Me les reservaré per l'any vinent.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Uf quin susto, pensava que eren galetes gegants! Siguin de la mida que siguin...benvingudes són! Fan molt bona pinta i són originals, felicitats Mònica! :)
    Anna

    ResponElimina
  7. T'han quedat espectaculars! quina senyera més deliciosa i més ben traçada, m'encanten!

    ResponElimina