diumenge, 4 d’octubre del 2015

MELMELADA DE PERA LLIMONERA A LA VAINILLA BOURBON

Ja us vaig "amenaçar" que estava melmelades "mode on"...o sigui que aquí va la darrera que he preparat...que estava tan bona que vaig acabar menjant-me'n la mostra, a cullerades, per postres!!! Això si...heu de fer servir vainilla de qualitat...res d'aromes o sucedanis...vainilla bourbon de Madagascar...la millor per fer dolços, postres i pastissos!


INGREDIENTS (Per 5 pots)
1500 grams de pera llimonera
1125 grams de sucre blanc
el suc d'una llimona
2 vaines de vainilla bourbon
1 culleradeta generosa de pasta de vainilla bourbon

PREPARACIÓ
Pelem i tallem a trossets les peres, en aquest cas de les anomenades llimoneres. Col.loquem els trossets dins una cassola, que posem a foc baix.



Afegim el sucre...


...i el suc de llimona, i remenem.


Ara és l'hora de la vainilla. En aquest cas, vaig fer servir tant llavors com una cullerada de pasta de vainilla, tot de la varietat Bourbon.




Deixem coure al foc, remenant de tant en tant, durant uns 45-50 minuts. Veureu que està llesta quan la fruita sigui ben tova, i tot plegat hagi espesseït.


Llavors tritureu, i deixeu al foc uns 15-20 minuts més, tot remenant.



Només us queda col·locar als pots, que haureu bullit prèviament per esterilitzar-los.


Torneu a bullir els pots plens durant uns 20 minuts.


Apagueu el foc i deixeu refredar l'aigua. Quan sigui resistible, traieu els pots i els deixeu, cap per avall, tota la nit.


L'endemà ja els podeu etiquetar i vestir!!!



Aquesta melmelada és bona per acompanyar una bona torrada, però també per combinar amb una taula de formatges -cosa que naltros ja hem posat en pràctica aquest cap de setmana-!
Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Mmmmm....molt bona aquesta melmelada!!! Amb la vainilla...molt més! És que a mi m'agrada molt!Els vesteixes molt bonics!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Què bona que és la melmelada casolana!! i aquest any estàs omplint el rebost, oi?? el toc de vainilla boníssim, un petó!

    ResponElimina
  3. Mira que sóc lleidatana i no m'agraden les peres llimoneres...això no pot ser... però aquesta melmelada ha d'estar boníssima! potser la faré...

    ResponElimina