dimarts, 24 de novembre del 2015

COCA DE CARBASSA AMB COBRELLIT DE XOCOLATA I PACANES!

Aquest any encara no havia fet una coca de carbassa...i mira que en són de bones!!! Així que ahir vaig decidir posar remei a la situació, i, versionant, com moltíssimes vegades, a la brillant Marta de CuinaDiari, vaig decidir-me a preparar aquesta coca de carbassa, amb cobrellit de xocolata negra (que és la que més ens agrada), i pacanes pel damunt...Va quedar un rellamp de coca, altíssima i esponjosa, que va donar pel berenar d'ahir i l'esmorzar d'avui de tota la família!!! I ja veureu que els ingredients són mínims...o sigui que ja tardeu a posar-vos a preparar-la...que cal aprofitar els fruits de temporada!!!



INGREDIENTS
550 grams de carabassa torrada i triturada
5 ous
250 grams de sucre
500 grams de farina
100 ml d’oli de girasol
1 cullerada de llevat químic tipus Royal
200 grams de xocolata de cobertura
un grapat de nous pacanes

PREPARACIÓ

Primer de tot, amb l'accessori globus de la KA, batem els ous i el sucre fins que tripliquin el seu volum.



Després, ja a mà, i amb moviments enèrgics, hi incorporem l'oli de girasol...


...i el puré de carbassa (jo l'he fet coent les carbasses, amb pela i tot, al forn, i buidant la polpa un cop cuita), amb moviments suaus de baix a dalt.




Quan el puré estigui ben integrat, incorporem la farina i el llevat (també amb moviments suaus), que prèviament haurem tamisat.





Un cop tot integrat, aboquem la massa obtinguda en un motlle rodó d'uns 24 cm de diàmetre, prèviament ruixat amb spray antiadherent.



Tot seguit, fonem la xocolata de cobertura en el microones.





I repartim la xocolata pel damunt la massa.



Amb una forquilla, fem alguns solcs a la superfície de la coca, perquè quedi una mica l'efecte "aigües".





Només us quedarà repartir per sobre les pacanes...que, ja us aviso...si feu com jo i les compreu amb clova, són força punyeteres de pelar. No va haver-hi manera que em sortissin meitat senceres -haurem de practicar més...-. Així que vaig trossejar-les i repartir-les pel damunt del pastís en aquest format.





Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), entre 40 i 50 minuts. Estarà cuit quan, en punxar-lo, l'estri surti net. A partir dels 20-25 minuts, i per evitar que les nous se us torrin en excés, podeu tapar la superfície de la coca amb un paper d'alumini o de forn. Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar una bona estona dins el motlle.



Ja només us queda desemmotllar, emplatar, servir i degustar!!!



Oi que fa goig aquest tall tan taronjós (efecte de la carbassa) i flonjo?



Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Cierto que da gusto verlo, no te quiero ni contar si lo llegamos a probar!!
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Quin color més maco!! i no dubto que boníssima, a més combinada amb xocolata i nous la cosa millora que no vegis! a mi mai em dona temps a preparar coques amb la carbassa, ens agrada tant en crema que tal com la comprem desapareix i ens arregla els sopars de molts dies... un petó i fins dissabte ;)

    ResponElimina
  3. Que bueno guapa y que color mas bonito.Bsssss

    ResponElimina
  4. No havia vist que havies publicat una recepta de CuinaDiari! esta coca éstà boníssima! es de les meues preferides. Tot just ahir vaig publicar una coca de carabassa però sense xocolata. Si et va agradar aquesta t'agradarà també. T'ha quedat super esponjosa! Que bo!! Una abraçada! Marta

    ResponElimina
  5. No havia vist que havies publicat una recepta de CuinaDiari! esta coca éstà boníssima! es de les meues preferides. Tot just ahir vaig publicar una coca de carabassa però sense xocolata. Si et va agradar aquesta t'agradarà també. T'ha quedat super esponjosa! Que bo!! Una abraçada! Marta

    ResponElimina