dissabte, 7 de novembre del 2015

PANETS DE FARINA DE FAJOL I NOUS PACANES

Una tarda d'aquesta setmana volia fer pa i, en obrir l'armari de les farines (si, si...a casa hi ha un armari de farines...) em va caure les mans un paquet de farina de fajol que vaig comprar a França, i que ara està tant de "moda", i una bossa de nous pacanes que l'altre dia em vaig agenciar a la Parada Sabors de la Teresa, al mercat del Lleó, i que trobo boníssimes!!! Així que, l'elecció va venir donada...a fer panets de farina de fajol i nous pacanes pels esmorzars dels dies subsegüents...i que consti que he buscat com s'escriu correctament en català aquest fruit sec, i és com ho faig, amb a, perquè són el fruit del pacaner...A veure què us semblen...a nosaltres ens van encantar, i, a més, tenen l'avantatge que, sense farcir, ja són una cosa ben bona!!!


INGREDIENTS (per uns 10-12 panets)
450 grams de farina de blat
250 grams de farina de fajol
2 sobres de llevat sec de flequer
1 culleradeta de sal
50 grams de mantega fosa
425 ml d'aigua tèbia
un bon grapat de nous pacanes
una mica de llet per pintar els panets

Aquesta és la farina francesa de la marca Francine que jo vaig fer servir...i
és que a França, la farina de fajol es troba molt més fàcilment que aquí!
PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA les dues farines, el llevat i la sal (aquests dos ingredients, perquè no s'afectin un a l'altre, no s'han de tocar!!!).


Afegim la mantega fosa...


...i l'aigua.


Amassem uns minuts, amb l'accessori ganxo, fins obtenir una massa elàstica que es desenganxi de les parets.


Afegim les nous pacanes, que ja us he dit que trobo molt i molt bones, tallades a trossets, i fem unes quantes remenades més perquè es ben reparteixin.




Un cop la massa a punt, la dipositem en un bol, una mica untat d'oli o spray antiadherent, i la tapem. Deixem llevar un parell d'hores, o fins que, com a mínim, la massa dupliqui el seu volum.



Un cop feta la primera llevada, dipositem la massa damunt una superfície lleugerament enfarinada, li traiem una mica l'aire, i en fem boles, que dipositarem damunt una safata d'anar al forn.



Tornem a tapar, i deixem llevar aproximadament una horeta més (o fins que, com veureu, augmentin considerablement de mida!).


Llavors, pintem amb llet i enfornem, a 170 graus, opció rebosteria, durant uns 15 minuts, o fins que estiguin dauradets.



Deixeu refredar completament damunt una reixa...



...i ja els podeu degustar...Ja us dic que, per si sols, sense acompanyaments, ja són un fantàstic, sa i consistent esmorzar!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Aquestes escapades franceses són genials per comprar coses que aquí só més complicades de trobar, i bon ús que n'has donat d'aquesta farina! jo encara no l'he provada mai, hauré de buscar-la i tenir uns panets de luxe pels esmorzars. Un petonàs!

    ResponElimina