dimecres, 2 de desembre del 2015

COCA DE PANETS DE SOBRASSADA

Quines ganes que arribi dissabte...i, amb ell, el descans...Entre escapades blocaires, viatges de feina, i preparacions diverses de tallers (de cuina, de manualitats per la festa del barri...etc), estic una mica cansada...i mireu que em costa força cansar-me...o sigui que els quatre dies festius que tinc la propera setmana, com diu ma mare, els espero "amb candeletes". En fi, mentre el repòs arriba, continuo feinejant per la cuina...i per això aquí us deixo una recetpa d'una coca de pa de panets farcits de sobrassada, que va triomfar en un sopar de la setmana passada!




INGREDIENTS
500 grams de farina de blat
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
25 grams de llevat de flequer
55 grams de mantega (a temperatura ambient)
300 ml d'aigua tèbia
una mica més de llet per pintar
llavors de sèsam caramel.litzades
sobrassada

PREPARACIÓ
Primer, en el bol de la KA -equipada amb l'accessori ganxo-, col.loquem la farina, el sucre i la sal. Afegim el llevat, prèviament dissolt en l'aigua tèbia, i comencem a amassar. Quan tots els ingredients estiguin integrats, afegim la mantega, a temperatura ambient, tallada a trossets, i continuem amassant fins obtenir una massa elàstica i que no s'enganxi al bol.


La massa ja llesta, la col·loquem en un altre bol amb les parets una mica untades amb oli. Tapem amb paper film i deixem llevar en un lloc càlid fins que, com a mínim, dobli el seu volum. Arribat aquest punt, traiem del bol, treballem una mica amb les mans la massa per desgasificar-la, i la tallem en porcions. Estirem una mica cada porció, hi col·loquem una bola de sobrassada, i la cobrim amb les vores de la porció.


Donem forma arrodonida a cada porció, un cop farcida, procurant que el tancat quedi a la part de baix. Disposem les porcions en una safata de forn rodona, prèviament ruixada amb spray antiadherent. Les porcions no s'han de tocar. Un cop totes dins la safata, deixem que llevin durant una horeta més. Veureu que, passat el temps, la boles ja es toquen unes a les altres, i cobreixen tota la superfície de la safata. Pintem amb una mica de llet, repartim per sobre el sèsam caramel.litzat, i enfornem a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador). Prèviament, i per aconseguir una mica més de daurat a la crosta, haurem escalfat el forn a 200 graus, i, a l'hora d'enfornar, abaixem la temperatura fins a 180 graus.


Quan surti del forn del forn, deixeu refredar una mica, i repartiu!!! Us asseguro que si són mínimament panarres, i els agrada la sobrassada, triomfareu!




Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Jo soc panarra i m'encanta la sobrassada!!! I aquest pa es una passada!!!!

    ResponElimina
  2. Estos panecillos deben ser una delicia. ¡Menuda cenita rica!!!, no te digo con una cerveza porque no es precisamente lo que más te prive, pero si una copa de buen vino ¿o no?
    Me adapto a las fechas que tu decidas para las jornadas de Cuina de Mercat.
    BesosJUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Han de ser molt bons Mònica! llàstima que la sobrada a Suïssa... :)
    Petons guapa!

    ResponElimina
  4. Sóc panarra i m'agrada la sobrassada! quan vulguis vinc a sopar ;), no en sèrio, aquesta la faig segur, i ara que he descobert la sobrassada vegetal i s'han eliminat els remordiments, no hi ha cap excusa per no fer-la!!

    ResponElimina
  5. Quan tarda a coure's al forn?

    ResponElimina