dijous, 21 de gener del 2016

PLUM CAKE DE LA IAIA PILAR!

L'altre dia la mare d'en Marc, la iaia Montserrat, va trobat una llibre on, de jove, va apuntar les receptes estrella de la seva mare, la iaia Pilar. La llibreta té més de 60 anys, o sigui que és tota una relíquia, pel que vaig decidir fotografiar-la, no fos cas que la tinta s'acabés d'esborrar. No es pot perdre de cap manera aquest llegat culinari. 



I també em vaig proposar provar de cuinar totes i cada una de les delícies que proposa...la primera, un senzillíssim i deliciós plum cake, que ha sigut el berenar d'ahir i avui a casa!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per un plum gran, o dos de mitjanets)
200 grams de mantega
250 grams de sucre
2 ous
400 grams de farina amb llevat incorporat
2 tasses de llet
200 grams de fruita confitada

PREPARACIÓ
Triem una bona fruita confitada, la tallem a trossets, i la posem a remull en la llet, una estona abans de començar a cuinar.





Barregem la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema.



Afegim els ous i continuem barregem.


Quan tot estigui ben integrat, afegim la farina (amb llevat incorporat) i la llet (de la que haurem escorregut els trossets de fruita confitada), a tongades, començant i acabant per farina, mentre remenem perquè els ingredients s'incorporin homogèniament.



Incorporem els trossets de fruita confitada, i repartim bé.



Repartim la massa entre dos motlles mitjans de plum-cake, que haurem ben ruixat amb spray antiadherent.



Enfornem, a 160-170 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament 1 hora, o fins que estiguin ben daurats i en punxar-los, l'estri surti ben net.


Un cop desenfornats, deixeu refredar completament, i ja podeu tallar-los a llesques i degustar!!!


Ja veureu quina cosa més bona! Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Ha de ser boníssim!! Et copie la idea perquè tinc una mica de fruita confitada nadalenca que s'ha de reciclar!! Salutacions
    P.S. Quina sort tenir una llibreta de receptes tan antiga

    ResponElimina
  2. OOoohhhh!!! Heu trobat un gran tresor! Sou molt afortunats! Tant de bo jo pogués trobar una llibreta com aquesta.....
    El plum cake...ha de ser molt bo!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  3. Ha de ser bonissím, aquestes receptes de la iaia, son, hmmm!!!!!!

    ResponElimina
  4. M'has llegit el pensament. Precisament ahir buscava receptes de plumcakes perquè el meu fill me'n demana. A més a més m'anirà molt bé per gastar la fruita que m'ha sobrat dels tortells de Reis i Sant Antoni.
    I la teva recepta té pedigrí per tant no cal buscar més . Moltes gràcies per compartir-la

    ResponElimina
  5. Menuda herencia!! si se entera hacienda te reclama tributo, claro que siempre les puedes tapar la boca con un buen bocado.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  6. Ostres, quin projecte més xulo, fer les receptes de la iaia tretes directament de la seva llibreta. De moment, l'inici no pot ser millor: un plum cake deliciós! Petons.

    ResponElimina