divendres, 4 de març del 2016

COCA DE CASTANYES I NABIUS BLAUS...GRAN COMBINACIÓ, I SENSE GLUTEN!!!

Avui he anat a comprar a una botiga d'herbes, fruits secs, xocolates, llegums i pastes diverses que han obert darrera a casa. En realitat anava a comprar stevia, però he acabat agenciant-me una farina de castanyes que feia temps que volia provar! Quan he arribat m'he posat a buscar receptes per utilitzar-la, i la que m'ha fet més pillo era la proposta del fantàstic bloc Cuina per Llaminers. Per tant, he acabat apuntant-la i versionant-la, amb uns nabius blaus que també he comprat, i que m'han agradat tant que, a partir d'ara, formaran part del meu rebost! Ah!!! I el millor de tots, aquesta recepta és apte pels celíacs, ja que no porta gluten!!! Això si, heu de vigilar amb l'impulsor que feu servir que tampoc en porti!!!



INGREDIENTS (per a un motlle de 24 cm de diàmetre)
300 grams de farina de castanya (més una mica per empolsinar els nabius)
10 g d'impulsor químic tipus Royal (però sense gluten)
un pessic de sal
6 ous grans
300 grams de sucre
1 bon rajolí d'aroma de vainilla
200 grams de mantega fosa
una tassa generosa de nabius blanc dessecats
rom per posar-les en remull
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot posem els nabius blaus dessecats en remull amb rom, i  els deixem una bona estona.



Mentrestant, en un bol, barregem els ingredients secs (la farina de castanya, l'impulsor i la sal).


A part, batem els ous fins que tripliquin el seu volum.


Quan ja estiguin ben voluminosos, afegim el sucre poc a poc i batem una mica més a alta velocitat.



Als ingredients secs, hi incorporem la mantega fosa i l'aroma de vainilla i barregem....



...i tot seguit els ous, en tres tongades, molt i molt suament, i amb moviments de baix a dalt.


Al final, ha de quedar una massa força lleugera.


Ruixeu amb spray antiadherent el motlle escollit i ompliu amb la massa.


Escorreu els nabius, empolsineu-los lleugerament amb una mica de farina de castanya, i repartiu pel damunt, enfonsant-los una mica.


Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament uns 30 minuts, i, un cop cuita, traieu del forn, deixeu refredar i empolsineu generosament amb sucre llustre!!!



Us quedarà una coca genial, de gust molt original i amb un toc àcid dels nabius blaus que fa que passi d'allò més bé!!! Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Hola, andaba yo buscando una receta de coca para mi mashote que es catalán y hace mucho que no la come pues me lo traje a Asturias al pobre y me ge encontrado aquí jejeje me apunto la receta.:) no te escribo en catalá per que haría unas faltas de ortografía imperdonables.
    Un saludo!!

    ResponElimina