dilluns, 11 d’abril del 2016

CRÒNICA DEL #GITOUR 2016!!! MIL GRÀCIES ALS ASSISTENTS I A TOTS ELS QUE EL VAN FER POSSIBLE!

Com ja sabeu, fa temps que participo en els Tours gastronòmics que alguns blocaires han organitzat a les seves terres. Reus, Benifallet, la Conca de Barberà o El Baridà han sigut alguns dels indrets que hem visitat i en els que hem gaudit de les seves delícies gastronòmiques. Arreu hem descobert racons fantàstics i productes deliciosos, i hem gaudit de bona taula i millor companyia. Tot plegat va fer que se'm despertés el cuquet de preparar-ne un per terres gironines, i, com que a mi, de ganes d'embolicar-me en mil i un projectes no me'n falten, fa uns mesos m'hi vaig posar. Al final van acabar col.laborant tots els de casa!!! Hi vam posar molta il.lusió i, dins les nostres possibilitats, vam intentar oferir a tots els participants un trosset de la Girona gastronòmica més autèntica!
Precisament, el primer agraïment d'aquesta crònica és a ells, a tots els participants...que van fer un munt de quilòmetres per assistir-hi, i que, com sempre, van desprendre companyonia, energia i bon rotllo durant tota la jornada!!! I també gràcies als que hi van participar per primera vegada. Va ser un goig i un plaer compartir rialles i taula amb vosaltres. Com diria ma mare, formem una colla pessigolla d'allò més follonera!


En concret, mil gràcies a en Manuel i la Marisol de Un cocinillas online, a la Sussi de Ara Cuina, a l'Anna de M'agrada Cuinar, a la Laura de Cuinejar, a la Sara Maria de les Delícies del Rebost, a la Blanca i en Toni de Juego de Sabores, a la Cris, la Laia i l'Òscar de Decuina.net, a l'Anna i en Jordi de Retalls de cuina, a en Lluís de Tiritinyam, a la Marta de Pa de Nous, a la Montse de La Cuina de la Mussola, a l'Alba de I per postres, a l'Eva i en Joan de Cuinant entre llibres, a l'Olga i en Joan Salvador de La cuina de l'Olga, a en Francesc i l'Anna de La Cuina de Tots Natros, a la Manu de Las recetas de Manu, la Glòria de GloriaCookies, l'altra Glòria -àlies la padrina- de No tot són postres, l'Esther de Mar i Muntanya Aransa, en Josep i la Teresa de Menja de Bacallà i l'Agustí de Cangrejo Grande!!!

Entrant ja en el que va donar de si el dia, us explicaré que vam començar al carrer del Bellaire, un dels racons més preciosos de la nostra ciutat, esmorzant, un xuixo (el dolç gironí per excel.lència) i un suc de poma 100% natural de Mooma. No deixeu de tastar ni un ni l'altra perquè són productes de culte!!!


I entre queixalada i queixalada, a tant temptadores menges, no ens vam perdre cap de les interessants explicacions que, sobre el barri en el que ens trobàvem, ens va donar en Lluc Salellas, regidor de l'actual consistori. Les seves paraules van permetre conèixer a tots els assistents el passat d'una de les zones més exclusives de la ciutat, en la que, durant anys, van conviure clergues i prostitutes amb total normalitat! Mil gràcies Lluc per deixar-te enredar ràpidament en la proposta de "guia turístic alternatiu per un dia" amb la que et vaig abordar fa unes setmanes, i encara més per haver-ho fet amb tanta passió, entusiasme i professionalitat!!!


Tot seguit, vam passar a la Llibreria Cafè Context, just a tocar, on el Gremi de Carnissers i Xarcuters de les comarques gironines i el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques gironines ens van presentar alguns dels seus productes estrella!




Per ser més precisos, els carnissers ens vam presentar la botifarra dolça i les seves iniciatives per incorporar-la a la cuina actual, així com la versió que, bo i cuita, i sota el nom de "dulses" han decidit comercialitzar!!! Quina cosa més bona!



I els flequers, el projecte "És farina de Girona" -que pretén aconseguir l'excel·lència del pa, combinant farina de quilòmetre zero amb el talent dels Flequers artesans-, i el pa de la Tramuntana...una pa etiquetat (amb una etiqueta de pa d'àngel d'allò més original), que heu de buscar i degustar si o si!!!


Però el millor va ser que després de les explicacions teòriques, ho vam poder degustar tot! Mireu quin goig de panellets, croquetes, minifuets dolços i didalets que vam poder provar...


I quin bé de Déu de pa de tramuntana, ben sucadet, del que vam gaudir!!!


Amb aquest tiberi tan espectacular, ens va costar arrancar, però ho vam fer perquè ens esperaven a Caldes...no sense abans fer-nos foto de família tots plegats!!! Gràcies als gremis per tractar-nos tan i tan bé, i a l'Àngel i la Sílvia per organitzar-ho tot de manera tan acurada...i als de la Llibreria Cafè per oferir-nos un espai tan acollidor! Va ser una sessió inoblidable!



Vam arribar a Caldes (alguns més ràpid que d'altres...i no diré res més...) i de pet cap al Balneari Vichy Catalan!




Allà vam fer una visita guiada a la planta embotelladora, mentre la Sònia, ens desentrellava els secrets d'aquesta aigua que, si més no a casa meva, aixeca passions!






Visita que vam acabar, ja dins a l'Hotel Balneari, amb un tast d'un dels productes que han tret recentment: el Viñachy...que ve a ser vi barrejat amb vichy...una espècie de "tinto de verano" a la catalana!!! A l'estiu, ben gelat, prou refrescant!




I per acabar, la jornada vam dinar al restaurant Delicius, de l'Hotel Balnerari Vichy Catalan, on vam poder tastar diferents plats preparats pel xef del local, en David Heras, però, on, sobretot, vam compartir taula i sobretaula amb tots els companys assistents!!! Sens dubte, una de les millors estones de la diada!!!


Després de tot això, i ja cap al tard...tothom va anar desfilant cap a casa...amb uns quants records gastronòmics!!!



Inclosa una mel de l'Ametlla de Mar amb la que la Glòria de GloriaCookies ens va homenatjar a tots!!!


Ara només ens queda l'esperança que algú organitzi ben aviat algun altre tour, per poder-vos tornar a veure a tots ben aviat!!!! Petonarros i altre cop mil gràcies per respondre tan bé a la meva agosarada aventura gastronòmica!!!

PS: Ah....per cert, per si hi voleu donar un cop d'ull, us deixo l'enllaç del que el Gremi de Carnissers ha escrit sobre la nostra activitat en el bloc puntdecarn.comhttp://puntdecarn.com/botifarra-dolca-gastroblocaires/!!!! Una abraçada i fins ben aviat!

8 comentaris:

  1. Mònica, Marc i Anna (i les tres petites!!) Moltes gràcies pel fantàstic dia q vam passar per Girona! Girona m'enamora i ara més!!
    Gràcies a tots vosaltres!! 😘

    ResponElimina

  2. Mónica; Moltes gràcies per a tot plegat, en nom de la Teresa i en el meu propi.
    Salutacions cap a Girona¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Enhorabona per la feina ben feta i per la gran trobada que vau organitzar! Va ser tot un plaer formar-hi part! Vau transmetre l'estima i passió per la vostra ciutat i per fer la feina ben feta.
    Ah! I vaig estar molt contenta de poder conèixer a la teva germana Anna!
    Petonets a tota la família!
    Olga

    ResponElimina
  4. Increïble Mònica!! Quina gentada que vas aglotinar!! Això és tenir esperit organitzador!!!! 😀 No penso dir que em feu molta enveja i bla bla bla 😉 Però et dic una cosa, a l'estiu, quan vingui cap a CAT, ja em pots organitzar un tour a mi també!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀😀😀😀😀
    Petons

    ResponElimina
  5. Una crònica genial d'un dia millor! Girònica és autèntica, i vosaltres molt més!! Molts molts petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapos!! Quina colla més maca que vau ser. I quantes fotos, Mònica!! Ja vas tenir temps per tot? Petons!

      Elimina
  6. Veus Mònica!!!!! Tant de patir, tant de patir i tants nervis...quan les coses es fan amb ganes i il.lusió surten bé o mooooolt bé, com ha estat el cas!!!!!
    Moltes gràcies per una organització tan magnífica.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  7. Quin dia tan fantàstic que vam passar! I la xerrada dels gremis va ser genial, igual que poder tenir al Lluc Salellas explicant-una una petita part de la teva estimada ciutat. Has deixat el llistó molt alt, Mònica! Un petonet!

    ResponElimina