diumenge, 3 d’abril del 2016

TRENA DE POMA, CANYELLA I AVELLANES DE BRUNYOLA!

Ja sabeu com en sóc de tastaolletes amb les conserves i demés productes per preparar pastissos...i avui ha tocat el torn d'obrir una conserva de farcit de poma (apple fruit filling), que ràpidament he vist clar que havia d'assaonar amb un toc de canyella, i, junt amb un bon grapat de les delicioses avellanes de Brunyola, destinar a engalanar una pasta de full que corria per la nevera! Aquí teniu el resultat: fàcil i deliciós...i per a principiants!!! Per cert, el farcit me'l va regalar ma germana, que cada vegada que va a un supermercat anglès, m'omple el rebost de conserves dolces delicioses!!!



INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
1 pot de farcit de poma
canyella a gust
un grapat d'avellanes de Brunyola
ou per pintar
sucre blanc per empolsinar

PREPARACIÓ
Primer de tot, us heu d'agenciar un pot de conserva de farcit de poma...és molt bo i a més té una textura ideal per fer aquestes postres. A això cal afegir que ja porta el sucre incorporat, al meu parer, força ajustadament, o sigui que no t'has de preocupar per la manca o excés de dolçor del resultat!


I també un bon grapat d'avellanes de Brunyola...de les millors que hi ha al mercat!


I ja podeu començar a preparar el pastís. Agafeu la placa de pasta de full i dividiu en tres parts (tant se val si és rodona o rectangular...va bé igual. A les dues parts laterals i feu incisions esbiaixades com a la fotografia.


A la part central, on no hi ha cap incisió, hi col.loqueu el farcit, que condimentareu amb canyella al gust.


Per sobre, hi repartiu, tot enterrant-les un xiquet, les avellanes.


Pinteu els laterals amb ou batut, i aneu combinant les tires d'un costat i l'altre per aconseguir un efecte trena.


Els finals, els doblegueu bé per evitar escapaments de farcit.


Pinteu generosament tota la superfície de la trena amb ou batut, i empolsineu generosament amb sucre blanc.



Enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que estigui ben inflada i ben daurada. Llavors traieu del forn i deixeu refredar...


Cruixents per fora, i meloses i dolces per dintre...són unes postres molt fàcils de preparar, i encara més de degustar!!!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Que buena!!! El relleno que has puesto es una delicia, me encanta la manzana y con el hojaldre queda bien rico.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina