dimarts, 12 de juliol del 2016

GALETES DE FESTUCS...PER DINS I PER FORA!!!

Aquest post és una mica diferent perquè no hi ha el pas a pas. El motiu: que les vaig fer molt de bon matí, i la bateria de la càmera s'estava carregant, i no vaig poder fer instantània fins que van estar enllestides!!! Però us ho intento explicar bé, perquè us decidiu a preparar-les i us avanço que no tenen cap secret!!! I, sobretot, no deixeu de fer-les si sou fans dels fectucs, aquest fruit sec de gust tan peculiar!!!! Aquestes que us ensenyo a més, van ser "voltaires", ja que van servir de postres a un gran dinar a La Cerdanya, després d'una caminada espectacular fins els estanys de la Pera, comanats pel millor guia del món mundial!!!



INGREDIENTS (per unes 50-60 galetes)
250 grams mantega freda tallada a trossets
250 grams de sucre blanc
1 ou
500 grams de farina
1 pot de pasta de festucs
un bon grapat de festucs pelats i trituradets

PREPARACIÓ
Amb la KA, equipada amb l'accessori pala, batem la mantega i el sucre fins obtenir una mena de crema. Hi afegim l'ou i continuem barrejant. Llavors la pasta de festucs (la trobareu a botigues especialitzades, i és de la marca Home Chef) i, per acabar, la farina. Remeneu el just perquè s'integri.
Llavors estireu la massa en plaques de mig cm de gruix aproximadament, entre dos papers de forn, i deixeu reposar les plaques un parell d'hores a la nevera, per tal que endureixin. Mentrestant, peleu i tritureu un bon grapat de festucs.
Un cop les plaques endurides, els retireu el paper de dalt, les empolsineu dels festucs triturats i les torneu a tapar. Hi passeu el corró per sobre per tal que els trossets de festucs quedin ben agafats.
Només queda tallar amb un ganivet amb la forma que volgueu (jo vaig fer quadradets), col.locar en una safata de forn, i enfornar, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, o fins que estiguin una mica dauradetes. Deixeu refredar i devoreu!!!!


Que vagi de gust!!!

1 comentari:

  1. Yo doy fe de que estas galletas de pistacho estaban buenísimas ya que tuve la suerte de compartir una jornada donde no faltó el buen humor, las ganas de caminar y descubrir una comarca preciosa con un grupo de gente encantadora, donde no faltaron las ganas de degustar productos de la tierra y por supuesto estas galletas de Mónica que estaban deliciosas ¡quién las pillara ahora mismo!
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina