diumenge, 7 d’agost del 2016

PASTÍS DE LLIMA I LLET CONDENSADA...O PASTÍS PLIS-PLAS!

Perquè dic que aquest pastís, de llima i llet condensada, que ha sigut les postres d'avui, és un pastís plis-plas? Doncs perquè es fa amb molt pocs ingredients, en un tres i no res, i sense cap tipus de complicació, ni instrumental ni procedimental! Si el trobéssiu en una revista de cuina seria dels de "dificultad baja". A més, us sorprendrà el resultat...tant la textura com el sabor són deliciosos! O sigui que no teniu excusa per sorprendre als de casa en la pròxima sobretaula! 


INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm aprox.)
Per la base
25-30 galetes integrals
2 cullerades de mantega
el suc d'una llima
Pel farcit
2 pots petits de llet condensada
el suc de 4 o 5 llimes (depèn de la mida)
la pela ratllada molt fina de dues llimes
4 rovells d'ou

PREPARACIÓ
Triturem les galetes amb la mantega (una mica fosa) i el suc de la llima. La disposem en el cul del motlle, prèviament folrat amb paper de forn, i pressionem bé perquè es compacti (jo ho faig amb el cul d'un got). Posem al forn (amb escalfor a baix), a 190 graus, uns 5 minuts.


Mentrestant es cou la base, preparem el farcit. És hipermegafàcil. Es tracta només de barrejar en un bol, amb l'ajuda d'un batedor manual, la llet condensada, el rovells, el suc de llima i la pela de llima ratllada, fins obtenir una barreja amb textura cremosa.


Traieu la base del forn i hi aboqueu al damunt el farcit.


Enforneu, només amb escalfor a baix, a uns 180 graus, durant uns 20-25 minuts, o fins que veieu que el farcit està ben quallat. També us podeu fixar en el color, que agafarà un to groc més fort.


Deixeu refredar una mica i desemmotlleu.


Podeu servir ben fred o, com he fet jo, tebi. I si esteu artístics, podeu decorar amb nata, merenga, llima confitada...Com que anava ràpida, jo només l'he decorat amb un trosset de llima que m'havia sobrat!!! Ja veureu quina cosa més bona!!!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada