diumenge, 30 d’octubre del 2016

PANELLETS DE TARDOR: PERQUÈ ELS PANELLETS TAMBÉ PODEN SER TEMÀTICS!!!

En aquest bloc podeu trobar diferents receptes de panellets variats (panellets variats, panellets variats II), però enguany he decidit fer-ne uns de temàtics, relacionats amb la tardor, amb forma de bolet i de castanya, i amb força xocolata, que ja sabeu com de xocolaters som a casa! El resultat ha sigut deliciós, i com que són molt fàcils de preparar, encara esteu a temps de tenir-los llestos per demà! Va, animeu-vos a celebrar la castanyada de la manera més dolça possible!!!



INGREDIENTS (per uns 50 panellets)
Per la massa
500 grams de farina d'ametlla
350 grams de sucre
150 gram d'aigua
1 clara d'ou
3 cullerades de cacau en pols
xocolata de cobertura

PREPARACIÓ
La preparació de la massa d'aquests panellets comença unes hores abans (si és la nit abans encara millor). Poseu l'aigua i el sucre a foc baixet.


Deixeu que bulli 5 o 6 minuts, fins aconseguir un xarop espesset (el punt de bola del que parlen els experts).

Mentrestant, poseu la farina d'ametlla en el bol de la KA, que equipareu amb l'accessori pala.


Aboqueu damunt la farina d'ametlla el xarop, i remeneu.



Quan ja tingueu una massa homogènia, hi afegiu la clara d'ou, i acabeu de remenar.


Us ha de quedar una massa espessa, més o menys així.


Dipositeu-la en un recipient de vidre, tapeu-la amb paper film, i deixeu-la reposar a la nevera unes hores, o tota una nit.



L'endemà, o passades unes hores, agafeu la meitat de massa i barregeu-la amb el cacau en pols pur.



Us ha de quedar una massa fosca.


Feu-ne porcions petites, a les que donareu forma de castanya.


Aneu disposant els panallets damunt una safata folrada de paper de forn.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant aproximadament uns 10 minuts. Després desenforneu i deixeu refredar.


Foneu la xocolata de cobertura i, un cop freds els panellets amb forma de castanya, suqueu-hi la part arrodonida.



Torneu a dipositar damunt una safata folrada de paper de forn, i espereu fins que la xocolata endureixi.

Per fer els bolets, agafeu la resta de massa i dividiu-la en porcions.


Doneu a cada porció forma de bolet.


Amb una forquilla, feu les estries típiques dels rovellons.


Poseu tots damunt una safata folrada de paper de forn, i enforneu igual que els altres.



Un cop cuits i freds, suqueu el peu en xocolata de cobertura.




Espereu igualment una estona que la xocolata del peu del panellet-bolet prengui.


I ja els teniu a punt de servir!!!!



Que vagi de gust! Bona Castanyada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada