diumenge, 16 d’octubre del 2016

XAPATES INTEGRALS PER CELEBRAR EL DIA MUNDIAL DEL PA!

Encara que tard, aquí va la meva commemoració al Dia Mundial del Pa, o World Bread Day: unes xapates integrals molt bones i molt fàcils de fer, adaptació o versió força lliure d'una recepta del bloc La Cuina de sempre! A veure què us semblen! 


INGREDIENTS (Per a 4 xapates)
Pel preferment
320 grams de farina de blat integral
360 ml d'aigua a temperatura ambient
5 grams de llevat fresc

Per la massa
el preferment
380 grams de farina integral
10 grams de llevat fresc
30 grams d'oli d'oliva
90 grams d'aigua tèbia
un pessic de sal

PREPARACIÓ
Si volem el pa per sopar, haurem de començar el procés ben aviat al matí...o també ho podem fer d'un dia per l'altre. En un bol barregem els ingredients del preferment, i barregem el just per tal que s'integrin. Tapem i deixem a temperatura ambient unes 3 o 4 hores...ja veureu com bombolleja la cosa!





Passades les hores, tapeu el preferment amb paper film, i el reserveu a la nevera fins que l'hàgiu de fer servir, jo l'he tingut a la nevera del matí al vespre, però podeu deixar-lo tota la nit i més estona fins i tot. Això sí, una estoneta abans de fer-lo servir, traieu-lo de la nevera. Llavors, en el bol de la KA barregeu el preferment amb la resta d'ingredients, mirant sempre que la sal i el llevat no es toquin abans de començar l'amassada.


Afegiu l'aigua...


...equipeu la KA amb l'accessori ganxo...


...i amasseu. Jo l'he amassat a velocitat mitjana uns 4 o 5 minuts. Un cop més o menys així, la tapeu amb un drap i la deixeu reposar en un lloc càlid un parell d'hores, o fins que, com a mínim, dobli el seu volum.



Llavors traieu del recipient la massa i la treballeu una mica damunt una superfície enfarinada.


En feu quatre talls...


...i els estireu. No cal cargolar, ni plegar...només estirar, amb compte, per les dues puntes. Disposeu damunt una safata de forn, i enfarineu una mica per sobre. Torneu a tapar amb un drap i torneu a deixar llevar una bona estona, fins que doblin el seu volum... (aquesta darrera foto, un cop llevades les xapates...me l'he oblidada!!!).


I, en acabat, només us queda coure-les, a 190-200 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), fins que estiguin ben daurades!


Un cop desenfornades, deixeu refredar damunt una reixa...i degusteu amb l'acompanyament que més us agradi!



Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Ara fa temps que no en faig de pa...potser ja va sent hora que m'hi torni a posar!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina