dimarts, 18 d’abril del 2017

BAOZIS...O PANETS XINESOS AL VAPOR AMB FARCIT PICANT!!!! BRUTALS!

Aquesta és la segona vegada que preparo baozis, i us puc ben dir que ja hi he trobat el "truquillo", pel que, a partir d'ara, aquesta espectacular recepta de la cuina xinesa queda oficialment incorporada a la carta de casa meva! Aquests panets xinesos cuits al vapor, amb farcit picant, són, a més de molt originals i versàtils (el farcit el podeu fer al vostre gust), deliciosos! Atreviu-vos a preparar-los...si seguiu força al peu de la lletra el pas a pas que us detallo (que jo he versionat lleugerament de la recepta del bloc de Maria Lunarillos), no fallareu!


INGREDIENTS (Per a uns 20 panets...que atipen força)
Per la massa
400 grams de farina
200 grams d'aigua tèbia
10 grams de sucre
5 grams de sal
10 grams de llevat fresc

Pel farcit
la carn de 8 salsitxes de porc
un trosset de sobrassada
all mòlt i pebre negre
salsa de soja espessa

PREPARACIÓ
Per preparar la massa, disposeu tots els ingredients en el bol de la KA.


Amb l'accessori ganxo, amasseu durant uns 2 minuts, fins que tot estigui integrat. Tapeu la massa amb paper film i deixeu reposar 10 minuts.




Tot seguit, torneu a amassar durant 3 o 4 minuts. La massa uns ha de quedar uniforme, fina i gens enganxosa. 


Torneu a tapar amb paper film, i deixeu reposar una hora, hora i mitja, o fins que dobli el seu volum.



Llavors disposeu la massa sobre una superfície enfarinada, amasseu una miqueta per treure l'aire, i dividiu en unes 20 porcions aproximadament.



Es tracta d'estirar cada una de les porcions, amb l'ajuda d'un corró, mentre mantenim la resta de porcions tapades amb paper film, per evitar s'assequin.


A l'interior de cada porció, hi col.loquem un bon pessic de farcit, que en aquest cas l'he fet, senzillament, barrejant tots els ingredients (carn de salsitxa, sobrassada, all mòlt, pebre negre i salsa de soja) fins que quedin ben integrats.




Tanquem cada panet com si fos un farcellet, pessigant bé la part superior, un cop units tots els vorals, per evitar s'obri durant la cocció.


Anem disposant tots els panets en una safata, que tindrem tapada amb paper film. Sota cada farcell col.locarem un trosset de paper de forn, per evitar s'enganxin.


Un cop formats els panets, els deixarem tornar llevar durant uns 30-40 minuts.


En acabat, ompliu la vaporera (mireu que no es toquin perquè en coure's s'inflen una mica), que haureu posat al foc prèviament, i coeu durant 20 minuts.


Passat aquest temps, traieu del foc, però manteniu tapats fins que els baozis es refredin una mica. Així assegurareu que no us baixen gens ni mica.


I ja els teniu a punt! Ja veureu quina cosa més deliciosa!!!


I quin interior més picantó i suculent! Us els podeu menjar així, sols, perquè el farcit ja és prou gustós, o sucats en una mica més de salsa de soja!


Senzillament irresistibles! Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Jo encara no m'he animat a fer panets al vapor! Prenc bona nota de la teva recepta!
    Han de ser moooolt bons!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina