dimecres, 15 de novembre de 2017

BUNDT CAKE DE BACON I FORMATGE...CELEBRANT EL NATIONAL BUNDT CAKE DAY 2017!

Avui és el National Bund Cake Day...i per commemorar tan assenyalada data rebostera, aquí teniu un bund cake de bacon i formatge...una delícia! La recepta, amb algun petit canvi, és de la Bea Roque. Us haig d'avisar que és per un bundt de 6 tasses, o sigui, dels peques, però com que jo volia fer servir si o si el motlle Crown, perquè és el meu preferit, he passat de tot, i he disposat la massa, i m'ha sortit aquesta versió més reduïda (no tan alta) però, segons els de casa, d'allò més gustosa! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
3 ous
1 polsim de cremor tàrtar
100 grams de llet
75 grams d'OOVE
180 grams de farina
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
un pessic de pebre
un pessic d'all mòlt
un pessic d'orenga
150 grams de bacon
75 grams de mozzarella ratllada
150 grams de formatge emmental a dauets petits
tomàquets tipus cherry de colors per decorar

Aquest és el motlle que m'he entestat a fer servir, tot i saber
que era massa granper les quantitat de la 
recepta...però el resultat final, més baixet del 
normal,ha sigut també molt satisfactori!

PREPARACIÓ
Batem les clares del ous, amb el cremor tàrtar, fins que les tinguem a punt de neu. Llavors reservem.




Llavors batem els rovell, l'oli i la llet.



Un cop tot ben integrat hi aboquem i integrem la farina amb el llevat i les espècies.


I per acabar, el bacon i els formatges.



Veureu que queda una massa molt densa...però a mesura que, a poc a poc, amb moviments suaus de baix a dalt, hi aneu incorporant les clares d'ou muntades, la cosa s'alleugerirà notablement!




Ruixeu bé el motlle amb spray antiadherent.


Hi aboqueu la massa i enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant 45-50 minuts.


Un cop cuit, deixeu refredar dins el motlle 10 minuts.


Passats aquests 10 inicials minuts, desemmotlleu i deixeu acabar de refredar damunt una reixeta.


Un cop ben fred, decoreu amb tomàquets tipus cherry de colors!


Així, decorat, és preciós, però quan veieu el seu esponjós interior, ja veureu com la cosa fins i tot millora!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Mmmm...que bo! Un bon sopar per celebrar un dia molt assenyalat pels enamorats dels bundts!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina