dissabte, 4 de novembre de 2017

TRENA DE BRIOIX D'AVELLANES DE BRUNYOLA!

Aquesta recepta la vaig fer fa uns dies, amb una bossa d'avellanes de Brunyola que em va caure a les mans...D'avui no passava que la penjava en el bloc, perquè és boníssima, senzilla i, malgrat la mantega, prou saludable! A veure si us animeu!



INGREDIENTS
500 grams de farina
150 grams de llet
100 grams de sucre
150 grams de mantega
3 ous
30 grams de llevat de flequer fresc
10 grams de sal
un bon grapat d'avellanes de Brunyola mig trencades

PREPARACIÓ
En un bol posem la farina tamisada, el sucre, la llet, la sal, els ous, i comencem a amassar amb l'accessoria ganxo.


Després és el torn de la mantega, que haurem estovat una mica (només una mica) amb l'ajuda del microones. L'afegirem a poc a poc i mentre continuem amassant.



Quan la mantega estigui integrada, afegim el llevat esmicolat i amassem.



I, per acabar, les avellanes de Brunyola que haurem mig trencat.



Us ha de quedar una massa elàstica i que pogueu tocar sense que s'enganxi.


Traspasseu la massa en un bol, prèviament ruixat amb spray antiadherent.


Tapem la massa amb paper film, i la deixem llevar.


Un parell d'hores després, o quan hagi doblat el volum la massa, ja la teniu a punt!


Disposem la massa sobre una superfície enfarinada per treure una mica l'aire a la massa.


Estirem la massa i la dividim (menys un extrem) en tres xurros.


Trenem els tres xurros.


I apretem el final per que quedi arrodonida.


Us ha de quedar més o menys així.


Tornem a tapar amb paper film i deixem reposar una altra hora, o fins que hagi augmentat de volum considerablement.


Pinteu amb ou batut...


...i enforneu a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador) durant uns 20 minuts, o fins que estigui ben daurat.


Quan desenforneu, deixeu refredar damunt una reixa.


Ja veureu quin goig en llescar-lo!


I quina esponjositat!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada