dissabte, 6 de gener de 2018

GALETTE DES ROIS

Aquest any hem fet tortell, però també galette des Rois, una recepta francesa típica d'aquesta diada, que vam aconseguir aquestes vacances a França. És un dolç ràpid de preparar i que he trobat particularment original i deliciós!


INGREDIENTS
2 plaques rodones de pasta de full
130 grams de sucre blanc
100 grams de farina d'ametlla
100 grams de farina d'avellana
130 grams de mantega
1 cullerada i mitja de maizena
3 ous (més 1 per pintar)
1 bon rajolí de rom

A França, la farina d'ametlla i la d'avellana són molt fàcils de trobar,
 en època de preparar la famosa Galette des Rois

PREPARACIÓ
En un bol posem les farines d'avellana i ametlla, 2 ous, la mantega, la maizena, el sucre i el rom, i amassem fins obtenir una mena de pasta, amb textura de massapà.



Estirem una de les plaques de pasta de full damunt un paper de forn, i la punxem.


Repartim la pasta d'avellana i ametlla per damunt la placa de pasta de full punxada, deixant un marge al voltant.


Pintem el voral amb l'altre ou batut.


Tapem el farcit amb l'altre placa de pasta de full, i segellem la vora amb l'ajuda d'una forquilla.


Amb un ganivet molt esmolat, fem unes marques el.líptiques, del centre cap a la vora, a la placa superior de pasta de full.


Pintem la galette amb la resta d'ou batut.


I enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 25 minuts. Els darrers, si veiem que es torra massa, tapem la galette amb paper d'alumini.


Deixeu refredar una mica i a degustar! Ja veureu quina cosa més bona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada